Το Twitter επέβαλε «προσωρινά» όρια για το πόσες δημοσιεύσεις μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες την ημέρα, ανάλογα με το αν είναι συνδρομητές του Twitter Blue και το πόσο καιρό είναι μέλη.

Επιπλέον σε ένα ακόμη αμφιλεγόμενο μέτρο, το Twitter κάνει υποχρεωτική τη σύνδεση με λογαριασμό προκειμένου κάποιος να δει τα tweets. 

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Elon Musk, ισχυρίζεται ότι οι παραπάνω ενέργειες είναι απαραίτητες και «ο μόνος τρόπος» για να αποτρέψει το Twitter τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης από το να σαρώνουν τα δεδομένα του και να επηρεάζουν την εμπειρία των χρηστών. Ωστόσο, επικριτές υποστηρίζουν ότι όλα αυτά αποτελούν πρόφαση και ότι ο Musk προσπαθεί να βρει νέους τρόπους αποκόμισης κερδών για την υπηρεσία. Επιπλέον μια ενδιαφέρουσα θεωρία, φέρει τις ίδιες τις ενέργειες του Twitter να είναι υπεύθυνες για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες, με την εταιρεία να κάνει στην ουσία “self-ddos”. Η απόφαση του Musk να απολύσει περισσότερο από το μισό προσωπικό του Twitter, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών και των εργαζομένων σε υποδομές, μπορεί επίσης να συνέβαλε στην αστάθεια του Twitter. 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αρχικά οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί μπορούσαν να βλέπουν μόνο 600 tweets την ημέρα, ενώ οι νέοι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί μπορούσαν να βλέπουν 300. Οι επαληθευμένοι λογαριασμοί, οι οποίοι μπορούν να αποκτηθούν με την αγορά συνδρομής Twitter Blue από ιδιώτες ή κάποιο οργανισμό, ακόμα και με την προσωπική έγκριση του Musk, μπορούσαν να βλέπουν έως και 6.000 αναρτήσεις την ημέρα. Χωρίς να έχει κλείσει 24ωρο, τα όρια αυτά έχουν διαμορφωθεί σε 1000, 500 και 10.000 αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με τον Musk, εκατοντάδες οργανισμοί εκμεταλλεύονται τα δεδομένα του Twitter και μάλιστα με επιθετικό τρόπο, γεγονός που επηρέαζε την πραγματική εμπειρία των χρηστών. Κατηγόρησε συγκεκριμένα τις εταιρείες AI που χρησιμοποιούσαν δεδομένα Twitter για την εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM), όπως το ChatGPT, το Microsoft Bing και το Google Bard.

Από το περασμένο Φθινόπωρο όταν και προχώρησε στην εξαγορά του Twitter, ο Musk προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την πλατφόρμα με διάφορους τρόπους. Μεταξύ άλλων τερμάτισε την κυκλοφορία τρίτων εφαρμογών που έδιναν πρόσβαση στην υπηρεσία, ανακοινώνοντας μια αλλαγή τριών επιπέδων η οποία θα χρεώνει για τη χρήση του API του Twitter και έθεσε σε λειτουργία τη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue που προσφέρει επαλήθευση λογαριασμού και άλλες λειτουργίες με 8 δολάρια το μήνα. Αντικατέστησε επίσης τον εαυτό του με μια νέα διευθύνουσα σύμβουλο, τη Linda Yaccarino, πρώην στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας της NBC Universal, η οποία προσλήφθηκε για να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους διαφημιζόμενους. Περιέργως, η Yaccarino παραμένει σιωπηλή τις τελευταίες ώρες, χωρίς να έχει αναφερθεί καθόλου στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Twitter τις τελευταίες ώρες και στις σημαντικές αλλαγές που έχει προχωρήσει.

Τέλος, όπως ισχύει από την εποχή που ο Musk έγινε ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, οποιαδήποτε ερώτηση υποβληθεί στο [email protected] που αφορά την υπηρεσία, η απάντηση είναι πάντα αυτόματη και περιλαμβάνει ένα poop emoji. 

  • Confused 1
  • Sad 1