Το X.com ανακατευθύνεται τώρα στο Twitter.com, μετά από ένα tweet του ιδιοκτήτη του Twitter, Elon Musk, και ένα "προσωρινό λογότυπο X" θα αντικαταστήσει σύντομα το δημοφιλές λογότυπο με το μπλε πουλί.

Πριν από την αλλαγή, ο Musk δημοσίευσε πολλά tweets το περασμένο σαβ/κο, αναφερόμενος στην επερχόμενη πλήρη μετονομασία του Twitter σε Χ, ένα γράμμα που χρησιμοποιεί επανειλημμένα σε ονόματα εταιρειών και προϊόντων από πολύ παλιά. 

Το αρχικό tweet του, έλεγε ότι "σύντομα θα αποχαιρετήσουμε το εμπορικό σήμα του twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά", ακολουθούμενο από ένα δεύτερο tweet που πρόσθετε ότι "αν απόψε κάποιος ανεβάσει ένα αρκετά καλό λογότυπο του Χ, θα το βγάλουμε live σε όλο τον κόσμο αύριο".

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ωρών, προχώρησε στη δημοσίευση μονολεκτικών απαντήσεων ακόμα και με emojis για το rebranding του Twitter, γράφοντας πράγματα όπως "Deus X" ή απαντώντας σε άλλους χρήστες που αναφερόντουσαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Κάποια στιγμή, μπήκε σε μια συνεδρία του Twitter Spaces με τίτλο "Κανείς δεν μιλάει μέχρι να καλέσουμε τον Elon Musk" και κάθισε σιωπηλός για σχεδόν μια ώρα πριν ενεργοποιήσει το μικρόφωνό του και επιβεβαιώσει ότι θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter την Κυριακή, προσθέτοντας ότι "καταργούμε το λογότυπο του Twitter από το κτίριο πανηγυρίζοντας".

Ο Musk φέρεται επίσης να έστειλε το βράδυ του Σαββάτου ένα email στους υπαλλήλους του Twitter λέγοντάς τους ότι η εταιρεία θα μετονομαστεί σε X και ότι ήταν η τελευταία φορά που θα έστελνε email από διεύθυνση του Twitter. Αυτό αναφέρει με ανάρτηση στο Threads, η συντάκτρια του Platformer, Zoe Schiffer, προσθέτοντας ότι υποθέτει ότι μιλούσε για το λογότυπο, αφού η επιχείρηση του Twitter είχε ήδη μετονομαστεί σε X corp.

Όσο για το πώς θα μοιάζει το νέο λογότυπο, ο Musk ανέβασε ένα GIF που δημοσιεύτηκε από τον Sawyer Merritt, έναν χρήστη του Twitter, ο οποίος προσέφερε το λογότυπο, το οποίο, όπως είπε, χρησιμοποιήθηκε για το podcast του που διακόπηκε. Αργότερα ο Musk δήλωσε ότι θα ακολουθήσει το "μινιμαλιστικό art deco" λογότυπο, αλλά πιθανότατα θα κάνει αλλαγές για να το τελειοποιήσει αργότερα. Η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Linda Yaccarino, μοιράστηκε στη συνέχεια επίσης το λογότυπο, λέγοντας "Το X είναι εδώ! Ας το κάνουμε αυτό". 

Ενώ ορισμένοι οπαδοί του Musk επικροτούν την αλλαγή ή οτιδήποτε κάνει ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, οι μακροχρόνιοι χρήστες της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την αλλαγή. Ο Marques Brownlee, ο οποίος εντάχθηκε στην υπηρεσία το 2009, λέει ότι θα εξακολουθεί να το αποκαλεί Twitter, στο οποίο ο Musk απάντησε: "Όχι για πολύ".

Το γράμμα "X" υπάρχει σχεδόν σε ό,τι έχει αγγίξει ο Musk τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες. Μεταξύ άλλων το X.com ήταν η αρχική ονομασία του Paypal, βρίσκεται στο όνομα της εταιρείας SpaceX, είναι στο όνομα του SUV της Tesla, αποτελεί μέρος της ονομασίας X.Ai ενώ παλιότερα ο Musk είχε δηλώσει θέλει να μετατρέψει το Twitter σε "X, την εφαρμογή για τα πάντα". Πλέον τα σχετικά σχέδια βρίσκονται σε ισχύ, ενεργοποιώντας το domain x.com το οποίο είχε αγοράσει από το Paypal το 2017.

Το τελικό rebranding του Twitter θα είναι η πιο ξεκάθαρη δήλωση ότι αυτό δεν είναι πλέον το ίδιο κοινωνικό δίκτυο που ήταν πριν το αγοράσει ο Musk πριν 1 χρόνια, αποτελώντας ίσως τη μεγαλύτερη αλλαγή το τελευταίο έτος.

Πιο πρόσφατα, το Twitter δήλωσε ότι θα περιορίσει τον αριθμό των DMs για όσους δεν είναι συνδρομητές στο πρόγραμμα Twitter Blue, ενώ ο Musk δήλωσε ότι ο η υπηρεσία του θα επιτρέπει σύντομα στους χρήστες να δημοσιεύουν "πολύ μεγάλα, πολύπλοκα άρθρα”. Η λειτουργία άρθρων φαίνεται να ονομάζεται Articles, αλλά σε κάποιο σημείο προφανώς ονομαζόταν Notes.

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας πάντως, το rebranding δεν έχει ενεργοποιηθεί, με τον Musk να δημοσιεύει μια φωτογραφία των κεντρικών γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο τα οποία έχουν φωταγωγηθεί με το νέο λογότυπο.

 

  • Like 1