Το Twitter, το οποίο μετονομάζεται σε X, εμφανίζεται πλέον ως X στο App Store του iOS, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εφαρμογή έλαβε ειδική μεταχείριση από την Apple για να επιτρέψει ένα όνομα με ένα μόνο χαρακτήρα.

Η εμφάνιση μ’ αυτό τον τρόπο στο App Store συνάντησε πρόβλημα για ελάχιστες ημέρες εξαιτίας ενός κανόνα που απαγορεύει τα ονόματα εφαρμογών με έναν χαρακτήρα μέσα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. 

Η εξαίρεση θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η Apple θέλει να κρατήσει θαμμένο το τσεκούρι του πολέμου με τον ιδιοκτήτη του X, Elon Musk. Στα τέλη του περασμένου έτους, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του Twitter κατηγόρησε την Apple ότι απείλησε να αφαιρέσει την εφαρμογή Twitter από το App Store. Μετά από συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook, ο Musk δήλωσε αργότερα ότι επρόκειτο για μια απλή "παρεξήγηση".

Παράλληλα με το rebranding του X, η εταιρεία ενημέρωσε επίσης το σλόγκαν της στην σελίδα της εφαρμογής στο App Store, από "it's what's happening" σε "blaze your glory!". - μια φράση που ο Musk έγραψε στο λογαριασμό του στο Χ σήμερα το πρωί.

Η μετονομασία του Twitter σε X είναι μια διαδικασία που αναμενόμενα έχει συνοδευτεί από προβλήματα όπως και άλλες μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην υπηρεσία επί εποχής Musk. Το νέο "προσωρινό" λογότυπο του κοινωνικού δικτύου, το οποίο έστειλε στον Musk ένας απλός χρήστης του Twitter και μοιάζει ύποπτα με σύμβολο Unicode, προστέθηκε στον ιστότοπο αφού ο Musk το είχε δημοσιεύσει στο Twitter αρκετές φορές την προηγούμενη ημέρα. Το σύμβολο μοιάζει λίγο πιο μόνιμο τώρα, καθώς η εταιρεία έχει τοποθετήσει μια (πολύ) φωτεινή εκδοχή του στην κορυφή των κεντρικών γραφείων της στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία δημιουργεί αντιδράσεις. 

Ο πρώην επίσημος λογαριασμός του Twitter στο δίκτυο μετατράπηκε επίσης σε απλά @X, αφού η ονομασία του λογαριασμού αφαιρέθηκε από έναν χρήστη που την είχε από το 2007, χωρίς καμία αποζημίωση. Όμως η εταιρεία έχει ακόμη αρκετό έδαφος να καλύψει μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση. Το domain Twitter.com εξακολουθεί να μην ανακατευθύνει στο X.com (προς το παρόν γίνεται το αντίθετο), το Twitter Blue παραμένει Twitter Blue και η σελίδα υποστήριξης της εταιρείας εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα, με πάμπολλες αναφορές στο "Twitter".