Ο Elon Musk ισχυρίζεται ότι η Apple απείλησε να αφαιρέσει το Twitter από το App Store των iPhone και iPad για άγνωστους λόγους.

Η είδηση αποτελεί συνέχεια ενός tweet στο οποίο ο Musk δήλωσε ότι η Apple "ως επί το πλείστον σταμάτησε να διαφημίζεται" στην πλατφόρμα ενώ δημοσίευσε και μια δημοσκόπηση με το ερώτημα αν η Apple θα πρέπει να "δημοσιεύσει όλες τις ενέργειες λογοκρισίας που έχει λάβει και επηρεάζουν τους πελάτες της". Η Apple δεν σχολίασε άμεσα τον ισχυρισμό του Musk.

Η είδηση αποτελεί συνέχεια της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Apple και του Twitter που ανήκει στον Musk. Ο Musk έχει επικρίνει την προμήθεια της Apple στο App Store για τις αγορές εντός εφαρμογών, χαρακτηρίζοντάς την ως "κρυφό φόρο 30% του διαδικτύου”. Ο επικεφαλής του App Store της Apple, Phil Schiller, διέγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter, λίγο μετά την επαναφορά του λογαριασμού του Donald Trump. Σε ένα από τα tweet του, ο Musk άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να «πολεμήσει» την Apple στο κομμάτι αυτό, tweet που στη συνέχεια διέγραψε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 15 Νοεμβρίου στο CBS News, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook δήλωσε ότι "Το Twitter λέει ότι θα συνεχίσει να συντονίζει το περιεχόμενο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα. Βασίζομαι σε αυτούς να συνεχίσουν να το κάνουν". Ο Musk ωστόσο, δεσμεύτηκε να χαλαρώσει τις κατευθυντήριες γραμμές του Twitter για το συντονισμό περιεχομένου και είναι έτοιμος να ενεργοποιήσει ξανά λογαριασμούς που είχαν παλαιότερα ανασταλεί για μη τήρηση των κανόνων.

1524769140_CleanShot2022-11-29at16_15.44@2x.jpg.21e0e43154c915e94282233e53e444aa.jpg

Το Twitter έχει δοκιμάσει εδώ και καιρό τα όρια των κανόνων του App Store της Apple - η οποία έχει ωθήσει με επιτυχία το Discord, το Tumblr και άλλες υπηρεσίες είτε να αποκρύπτουν δυνητικά προσβλητικό περιεχόμενο (συνήθως περιεχόμενο για ενήλικες) είτε να το απαγορεύουν εντελώς. Το Twitter παραμένει μία από τις μόνες μεγάλες πλατφόρμες που εξακολουθούν να επιτρέπουν περιεχόμενο για ενήλικες στην εφαρμογή του, και ένα πρόσφατο κύριο άρθρο του πρώην στελέχους του Twitter, Yoel Roth, αποκάλυψε ότι έχει διαπληκτιστεί περιοδικά με την Apple για περιεχόμενο όπως οι φυλετικές προσβολές και το hashtag #boobs.

Εάν η δήλωση του Musk είναι ακριβής, η "αφαίρεση" θα μπορούσε να σημαίνει την προσωρινή απόρριψη μιας ενημέρωσης της εφαρμογής του Twitter ή θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια πιο σοβαρή απειλή για την απομάκρυνση του Twitter εντελώς από το App Store - μια καταστροφική πιθανή έκβαση για το Twitter.

  • Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 1