Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) θα αρχίσει σύντομα να χρεώνει τους νέους χρήστες με "ένα μικρό ποσό" για την ανάρτηση περιεχομένου και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, Ίλον Μάσκ, εκτός από την ανάρτηση περιεχομένου, η χρέωση θα περιλαμβάνει και το "like", την απάντηση σε ένα tweet καθώς και τη δημιουργία σελιδοδεικτών σε tweets.

Το X Daily News, ένα feed που δημοσιεύει ενημερώσεις του X, παρατήρησε σήμερα ότι οι συμβολοσειρές κειμένου στον ιστότοπο έχουν ενημερωθεί για να αναφέρουν ένα μικρό ετήσιο τέλος που θα πρέπει να πληρώνουν οι νέοι χρήστες προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο.

Σε απάντησή του σε χρήστη, ο Μασκ δήλωσε ότι το τέλος για τους νέους χρήστες είναι "ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε την ανελέητη επίθεση των bots".

Το τέλος έχει δοκιμαστεί προηγουμένως στη Νέα Ζηλανδία και στις Φιλιππίνες και ο Μασκ λέει ότι ισχύει μόνο για όσους είναι νέοι στο Twitter. Όταν ένας νέος χρήστης εγγραφεί, θα πρέπει να πληρώσει το τέλος ή να περιμένει τρεις μήνες για να μπορέσει να συμμετάσχει στην πλατφόρμα. Η ενημερωμένη γλώσσα στον ιστότοπο του X αναφέρει συγκεκριμένα:
Οι νέοι λογαριασμοί πρέπει να πληρώσουν ένα μικρό ετήσιο τέλος προτού μπορέσετε να δημοσιεύσετε, να κάνετε like, να βάλετε σελιδοδείκτες και να απαντήσετε. Αυτό γίνεται για να μειωθούν τα ανεπιθύμητα μηνύματα και να δημιουργηθεί μια καλύτερη εμπειρία για όλους. Μπορείτε ακόμα να ακολουθείτε λογαριασμούς και να περιηγείστε στο Χ δωρεάν.

Το κείμενο δεν αναφέρει ότι θα μπορείτε να δημοσιεύετε δωρεάν μετά από τρεις μήνες, αλλά ο Μάσκ επιβεβαίωσε ότι τα "write actions" θα είναι δωρεάν μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Δεν είναι σαφές πώς η πολιτική αυτή θα σταματήσει τους λογαριασμούς spam αλλά και τα bots, καθώς οι spammers θα μπορούν να πληρώνουν το τέλος ή απλά να δημιουργούν πολλούς λογαριασμούς και να περιμένουν για να μπορούν να δημοσιεύουν. Οι κανονικοί χρήστες, εν τω μεταξύ, θα μπορούσαν να αποθαρρυνθούν από τη χρήση του Χ λόγω του επιπλέον βήματος και του γεγονότος ότι άλλα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα είναι δωρεάν.

Το τέλος φαίνεται να είναι περίπου 1 δολάριο το χρόνο, καθώς κοστίζει 1,75 δολάρια NZD στη Νέα Ζηλανδία. Η πολιτική πληρωμής για πρόσβαση δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί εκτός της Νέας Ζηλανδίας και των Φιλιππίνων.

Ο Μάσκ δήλωσε ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρησιμοποιούν επίσης "τον διαθέσιμο χώρο ονομάτων" περιορίζοντας τα "καλά handles". Η X έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής πάνω από ένα εκατομμύριο ονόματα χρηστών και "θα απελευθερώσει δεκάδες εκατομμύρια τις επόμενες εβδομάδες".

  • Confused 1
  • Haha 21