To Twitter αποκάλυψε πρόσφατα πως θα φέρει μία νέα λειτουργία η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα να απαντούν στα δικά τους tweets.

Mε τη νέα αυτή λειτουργία οι χρήστες θα μπορούν να δίνουν πρόσβαση στις απαντήσεις των tweets είτε σε συγκεκριμένα άτομα, στους followers τους είτε ακόμη και μόνο σε αυτούς που αναφέρεται το όνομά τους στο tweet. Ακόμη κι αν κάποιος δεν επιθυμεί άλλοι χρήστες να απαντούν στα tweets του, θα έχει αυτή τη δυνατότητα.

To Twitter με τη λειτουργία αυτή θέλει να αποτρέψει τον καταιγισμό απαντήσεων αλλά και τα λεγόμενα trolls, οι οποίοι έχουν μοναδικό σκοπό να θολώσουν τα νερά ή απλά να ενοχλήσουν τους άλλους χρήστες. Το Twitter ελπίζει επίσης να βοηθήσει τους χρήστες οι οποίοι σκέφτονται να κάνουν τους λογαριασμούς τους ιδιωτικούς, για να απαλλαχθούν από ανεπιθύμητα σχόλια.

Αυτή τη στιγμή το Twitter δεν έχει κάποια επιλογή ελέγχου των απαντήσεων, αντιθέτως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι χρήστες είναι να θέσουν το λογαριασμό τους ως ιδιωτικό ώστε να απαντούν μόνο όσοι τους ακολουθούν. Για την ώρα ο γίγαντας των social media δεν έχει ανακοινώσει επίσημα πότε αυτή η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη αλλά σίγουρα αρκετοί είναι αυτοί που την περιμένουν με ανυπομονησία.

Techradar

  • Like 1