Έχει περάσει περίπου μια μέρα από τότε που σχεδόν κάθε σημαντική εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για το Twitter δεν έχει πρόσβαση στην υπηρεσία, με τους προγραμματιστές να μην έχουν κάποια ενημέρωση για την αιτία του προβλήματος.

Τα προβλήματα φάνηκαν να ξεκινούν το βράδυ της Πέμπτης, με ορισμένους χρήστες να αναφέρουν ότι οι σχετικές εφαρμογές εμφάνιζαν μηνύματα σφάλματος που σχετίζονταν με τον έλεγχο ταυτότητας.

Η σιωπή από την εταιρεία ήταν σχεδόν απόλυτη. «Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες/ανεπίσημες πληροφορίες από το Twitter», δήλωσε ο συνδημιουργός του Tweetbot, Paul Haddad, σε μια ανάρτηση του Mastodon. «Είμαστε στο σκοτάδι όσο κι εσείς"», ανέφερε μια ανάρτηση στο blog της Παρασκευής από την Iconfactory, την εταιρεία πίσω από το Twitterific.

1958421754_CleanShot2023-01-14at13_22.55@2x.jpg.a0e589b2050c148ba1b5afc6245e54c9.jpg

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, δεν υπήρξαν tweets σχετικά με την κατάσταση των εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών ούτε από τον επίσημο λογαριασμό του Twitter, ούτε από τον λογαριασμό υποστήριξης του Twitter, ούτε από τον Elon Musk. Η εταιρεία ως γνωστόν, δεν διαθέτει τμήμα επικοινωνίας μετά το σερί απολύσεων στο οποίο προχώρησε ο νέος ιδιοκτήτης.

Εικασίες από χρήστες του Twitter, προγραμματιστές και ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι η όλη κατάσταση αφορά σχέδιο του Twitter να απενεργοποιήσει εντελώς της εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών για πρόσβαση στην υπηρεσία του. Ο Haddad αναφέρει ότι η εταιρεία του θα λειτουργήσει με την υπόθεση ότι η διακοπή λειτουργίας είναι σκόπιμη, και η ανάρτηση του Iconfactory επισημαίνει την πιθανότητα "μιας νέας (φαινομενικά αδήλωτης και μη ανακοινωμένης) πολιτικής που εφαρμόζεται μόνο σε εφαρμογές με μεγάλο αριθμό χρηστών".

Κάποιες εφαρμογές όπως το Albatross και το Fenix συνεχίζουν να λειτουργούν αν και σύμφωνα με τον προγραμματιστή της τελευταίαςμ η έκδοση για Android δεν είναι ενεργή ενώ αυτή για iOS έχει παραμείνει σε λειτουργία. Η εφαρμογή Twitter του πρώτου κατασκευαστή εξακολουθεί επίσης να λειτουργεί.

Οι εφαρμογές τρίτων βασίζονται στο API του Twitter για να λαμβάνουν δεδομένα από την υπηρεσία, ένα αμφιλεγόμενο θέμα κατά το παρελθόν, καθώς η εταιρεία πέρασε μια περίοδο όπου παραμέλησε την κοινότητα των προγραμματιστών, χωρίς να τους παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία.

Αυτό φάνηκε να αλλάζει πριν ο Elon Musk αγοράσει την εταιρεία, αν και δεν είναι σαφές ποια είναι η θέση του σχετικά με τις εναλλακτικές εφαρμογές του Twitter. Ωστόσο, το Twitter 2.0 έχει κίνητρα για να κάνει την κύρια εφαρμογή του το μοναδικό μέρος από το οποίο κάποιος μπορεί να συνδεθεί στην υπηρεσία, πάνω στην προσπάθεια του Musk να βρει νέες πηγές εσόδων. Επιπλέον, οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών συχνά δεν εμφανίζουν διαφημίσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το Twitter δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να κερδίσει κάτι απ’ αυτούς.

  • Like 1
  • Thanks 1