Η δημοφιλής online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές όπως ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα Wikipedia. Ο κύριος λόγος για τον οποίο πραγματοποιούνται οι αλλαγές είναι η διευκόλυνση των χρηστών ώστε η πρόσβαση στη γνώση να γίνει ευκολότερη και πιο απλή. Στο blog της η Wikipedia επισημαίνει ότι «η συνεχής βελτίωση και εξέλιξη των σχεδίων μας, αποτελεί πλέον ένα από τα πιο βασικά κομμάτια του ιδρύματος μαζί με την προώθηση της εθελοντικής εργασίας».

 

Μερικές από τις βασικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στη σελίδα είναι

 

• Το περιβάλλον της σελίδας θα αλλάξει για πιο εύκολο εντοπισμό των σημαντικών λειτουργιών. Το νέο περιβάλλον θα ονομάζεται «Vector» και δοκιμάζεται ήδη σε beta μορφή από 500,000 άτομα αφήνοντας αρκετά θετικά σχόλια.

• Η λειτουργία της επεξεργασίας των άρθρων έχει απλοποιηθεί ώστε ακόμα και οι λιγότερο εξοικειωμένοι χρήστες να μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές.

• Θα υπάρξει επίσης νέος σχεδιασμός με πιο ευκρινή τη μπάρα αναζήτησης και καλύτερη οργάνωση των λειτουργιών της σελίδας.

• Κάθε σελίδα της Wikipedia θα μπορεί να μετατραπεί σε PDF. Η δυνατότητα αυτή υπήρχε μέχρι τώρα μόνο στους συνδεδεμένους χρήστες, ενώ πλέον θα είναι προσβάσιμη σε όλους.

• Για αυτούς που τροποποιούν τη σελίδα, το σύστημα επεξεργασίας θα γίνει πολύ πιο απλό ώστε να εμφανίζεται λιγότερος κώδικας και η σελίδα να είναι πιο εύκολα τροποποιήσιμη.

 

Να σημειωθεί ότι ο νέος σχεδιασμός θα εμφανιστεί στους χρήστες στα τέλη Απριλίου. Θα υπάρχει η δυνατότητα µετάβασης στον «παλιό» σχεδιασμό για όσους δε μπορούν να συνηθίσουν τις αλλαγές, εφόσον όμως συνδεθούν στο σύστημα.

 

Link.png Site: techradar.com