Η Yahoo έστειλε στους χρήστες του GeoCities την «τελευταία ειδοποίηση» ότι η ιστορική υπηρεσία δημιουργίας και φιλοξενίας προσωπικών δικτυακών τόπων κλείνει οριστικά στα τέλη του μήνα σήμερα.

«Στις 26 Οκτωβρίου 2009, ο δικτυακός σας τόπος στο GeoCities δεν θα εμφανίζεται πλέον στον Παγκόσμιο Ιστό και δεν θα έχετε πια τη δυνατότητα πρόσβασης στον λογαριασμό και τα αρχεία σας στο GeoCities» αναφέρει το μήνυμα που εστάλη την Τετάρτη.

 

Οι χρήστες που επιθυμούν να διατηρήσουν το δικτυακό τους τόπο μπορούν να μετακομίσουν σε άλλη υπηρεσία φιλοξενίας της Yahoo που ξεκινά από τα 4, 99 δολάρια ανά μήνα.

 

Η απόφαση για το κλείσιμο της υπηρεσίας είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο, χωρίς όμως να διευκρινιστεί η καταληκτική ημερομηνία.

 

Το GeoCities ιδρύθηκε το 1994 με την ονομασία Beverly Hills Internet και το 1999 εξαγοράστηκε από τη Yahoo για 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η ιστορική υπηρεσία επέτρεψε στους χρήστες του Διαδικτύου να δημοσιεύουν το δικό τους περιεχόμενο και έγινε έτσι πρόδρομος των ιστολογίων και της κοινωνικής δικτύωσης.

 

Source.png Πηγή: in.gr