Το Κρεμλίνο απέρριψε τις αιτιάσεις των αμερικανικών αρχών, για τη συμμετοχή δύο Ρώσων πρακτόρων στη μαζική παραβίαση λογαριασμών χρηστών της Yahoo το 2014.

Η αντίδραση της Ρωσίας αφορά τις διώξεις που άσκησε πριν από λίγα 24ωρα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες δύο από τους τέσσερις δράστες της κυβερνοεπίθεσης ήταν Ρώσοι πράκτορες.

 

Πιο συγκεκριμένα, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται οι Dmitry Dokuchaev και Igor Sushchin, οι οποίοι εργάζονται στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB), που διαδέχθηκε την KGB. Όπως αναφέρεται στη δίωξη, στόχος τους ήταν η συλλογή πληροφοριών για Αμερικανούς πολιτικούς, δημοσιογράφους και Ρώσους αντιφρονούντες.

 

Το Κρεμλίνο πάντως αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη. «Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επίσημης εμπλοκής οποιασδήποτε ρωσικής υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της FSB, σε παράνομες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Dmitry Peskov.

 

Με βάση το FBI, στην κυβερνοεπίθεση πήραν επίσης μέρος οι Aleksey Belan και Karim Baratov, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου με σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους. Οι τέσσερις χάκερ κατάφεραν να παραβιάσουν τους λογαριασμούς 1δισ. χρηστών.

 

Link.png Site: BBC