Η Yahoo κυκλοφόρησε την καινούρια της εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για smartphones και tablets η οποία επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί παραπάνω από έναν λογαριασμό και παράλληλα, τον αποδεσμεύει από τη χρήση κωδικού πρόσβασης.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των περισσότερων εταιριών με εξαίρεση το Gmail καθώς και τους λογαριασμούς Outlook που είναι επαγγελματικής χρήσης (οι προσωπικοί λογαριασμοί Outlook υποστηρίζονται κανονικά).

 

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να αντλεί δεδομένα από το Facebook, το Twitter και το LinkedIn ώστε να παρέχει στο χρήστη περαιτέρω πληροφορίες για τα άτομα με τα τα οποία ανταλλάσσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κυκλοφορεί για Android και iOS και ενσωματώνει τα βασικά gestures που είναι ήδη γνωστά στους χρήστες από άλλες εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, όσον αφορά τις επισυνάψεις, η Yahoo φρόντισε να εμφανίζονται στον χώρο του γραπτού κειμένου και όχι στην κάτω μεριά όπως συμβαίνει με άλλες εφαρμογές.

 

Επιπλέον έχει βελτιωθεί η διαδικασία αναζήτησης, ώστε ο χρήστης να λαμβάνει τα πιο σχετικά αποτελέσματα όταν πραγματοποιεί αναζήτηση μιας συγκεκριμένης συνομιλίας. Μέσα από την εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Yahoo News.

 

 

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η εφαρμογή μπορεί να αποδεσμεύσει τον χρήστη από τη χρήση κωδικού πρόσβασης χάρη στο Account Key, όπως το αποκαλεί η ίδια η Yahοο. Συγκεκριμένα, κάθε φορά που ο χρήστης επιχειρεί να πραγματοποιήσει είσοδο στον λογαριασμό του, λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του η οποία του ζητάει να επιβεβαιώσει αν όντως επιθυμεί να πραγματοποιήσει είσοδο.

 

Μετά από τη διαδικασία ταυτοποίησης, ο λογαριασμός του χρήστη ανοίγει αυτόματα στον browser (είτε πρόκειται για υπολογιστή είτε για φορητή συσκευή). Το Account Key προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για λογαριασμούς Yahoo και η εταιρία έχει προνοήσει για περιπτώσεις απώλειας του κινητού τηλεφώνου.

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2015/10/15/yahoo-launches-new-mobile-mail-app-and-eliminates-passwords/?ncid=rss#.xsgebi:zV7C[/url]']TechCrunch