Το Yahoo ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να υιοθετήσει "επιθετική" στρατηγική, με στόχο να απλοποιήσει τις επιχειρήσεις του, καθώς η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη δεν φαίνεται να πραγματοποιείται.

Μέρος της εν λόγω στρατηγικής είναι η απόλυση του 15% περίπου του προσωπικού του, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 9.000 εργαζόμενους.

 

Επιπλέον, σκοπεύει να διακόψει τη λειτουργία 5 παραρτημάτων, συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, στην Πόλη του Μεξικού, στο Μπουένος Άιρες, στη Μαδρίτη και στο Μιλάνο. Τις συγκεκριμένες δηλώσεις πραγματοποίησε στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Με τις προαναφερθείσες κινήσεις υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει περίπου $400 εκατομμύρια τον χρόνο.

 

gallery_363048_2550_19361.png

 

Το τέταρτο τρίμηνο του 2015, τα έσοδα του Yahoo ήταν $1,27 δισεκατομμύρια και τα έσοδα ανά μετοχή $0,30. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, τα έσοδά του ήταν $1,25 δισεκατομμύρια και τα έσοδά του ανά μετοχή $0,33.

 

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών απείχαν αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς περίμεναν ότι τα έσοδα του Yahoo θα ήταν $1,19 δισεκατομμύρια και τα έσοδα ανά μετοχή $0,13. Η τιμή της μετοχής του Yahoo έχει σημειώσει πτώση 1,72%.

 

Όσον αφορά τα καταναλωτικά του προϊόντα, το Yahoo σκοπεύει να εστιάσει στο Mail, το Search και το Tumblr. Τη διακοπή λειτουργίας του Yahoo Screen φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και τα Yahoo Games και Yahoo Smart TV, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν παρουσιάζουν την αναμενόμενη αύξηση.

 

Το Yahoo σκοπεύει επίσης να μειώσει τις αγορές στις οποίες απευθύνεται, εστιάζοντας σε ανεπτυγμένες αγορές όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι οι μέτοχοι είναι απογοητευμένοι από τη Marissa Mayer και τη θητεία της ως CEO του Yahoo. Για τον λόγο αυτό επιθυμούν την παραίτησή της.

 

Είναι εμφανές λοιπόν ότι τα παραπάνω αποτελούν "επιθετική" στρατηγική του Yahoo, η οποία αποτελεί την ύστατη προσπάθεια "διάσωσης" της εταιρείας.

 

Link.png Site: VentureBeat