Η Microsoft δεν σκοπεύει να αφήσει την αγορά των φθηνών φορητών υπολογιστών στα χέρια της Google, και για αυτό ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί στα Chromebooks με πόλεμο τιμών.

Ο COO της Microsoft, Kevin Turner στο πρόσφατο συνέδριο συνεργατών της εταιρείας έδειξε ένα laptop της HP με Windows με κόστος που δεν ξεπερνάει τα $199. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε το παραμικρό για τις προδιαγραφές του “Stream PC” της HP, ωστόσο ο Turner επιβεβαίωσε ότι στους επόμενους μήνες, θα ανακοινωθούν μερικά Windows tablets επίσης από την HP στις 7 και 8 ίντσες με κόστος $99. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η Microsoft είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι το λειτουργικό σύστημα θα είναι δωρεάν για συσκευές με οθόνες μικρότερες των 9 ιντσών.

 

“Πρόκειται να συμμετέχουμε στο τμήμα low-end” λέει ο Turner, “Έχουμε μία εξαιρετική σε αξία πρόταση απέναντι στα Chromebooks και δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε το τμήμα αυτό της αγοράς σε κανέναν”.

 

Ο Satya Nadella και οι συνεργάτες του βασίζονται στο γεγονός ότι τα Windows προσφέρουν καλύτερη λειτουργικότητα και επεκτασιμότητα από το Chrome OS. Όταν οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη πλήρη εμπειρία Windows στο ίδιο κόστος, θα το ξανασκεφτούν προτού επιλέξουν κάποιο Chromebook για βασικό τους υπολογιστή, και σε αυτό υπολογίζει η Microsoft. Περιμένουμε λοιπόν, πέρα από την HP να προχωρήσουν και άλλες εταιρείες σε συσκευές με παρόμοιες τιμές.

 

Πέρα από τη πρόταση της HP, ανακοινώθηκαν προτάσεις των Acer και Toshiba στο επίπεδο τιμής των $249. Το laptop της Acer διαθέτει οθόνη 15.6 ιντσών και επεξεργαστή Intel Celeron στα 2.16GHz ενώ η πρόταση της Toshiba περιλαμβάνει οθόνη 11.6 ιντσών.

 

Link.png Site: The Verge

Link.png Site: Engadget