Το επίσημο τέλος στα Windows RT δίνει η Microsoft με την απόφαση της να αποσύρει το τελευταίο tablet που στηριζόταν στην αμφιλεγόμενη έκδοση των Windows 8, το Lumia 2520.

Όπως επιβεβαίωσε στέλεχος της Microsoft στην ιστοσελίδα TheVerge, η παραγωγή του Lumia 2520 της Nokia τερματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τα τελευταία κομμάτια να βρίσκονται προς πώληση στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft και σε άλλα καταστήματα λιανικής.

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι τερματίζει την παραγωγή του Surface 2 ενώ ήδη εδώ και αρκετό καιρό, εταιρείες όπως η Lenovo, Dell και Samsung, είχαν αποσύρει τα αντίστοιχα μοντέλα τους τα οποία στηρίζονταν στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

 

Τα Windows RT παρουσιάστηκαν μαζί με τα Windows 8, ως η εναλλακτική πρόταση για τους κατασκευαστές που ήθελαν να κυκλοφορήσουν κυρίως tablets τα οποία θα στηριζόντουσαν στην αρχιτεκτονική ARM, ως μια εναλλακτική πρόταση στα iPad της Apple. Όμως τα σημάδια επιβράδυνσης των πωλήσεων tablet αλλά και η έλλειψη αρκετών εφαρμογών για το περιβάλλον Metro των Windows RT, έφερε πιθανότατα τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

 

Το τελευταίο χρόνο, αρκετοί κατασκευαστές έχουν δείξει την προτίμηση τους σε Windows 8 tablets 7 και 8 ιντσών τα οποία στηρίζονται σε επεξεργαστή της Intel ενώ για την ώρα η Microsoft δεν έχει γνωστοποιήσει τα μελλοντικά της πλάνα για tablets που θα στηρίζονται σε επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM.

 

Link.png Site: TheVerge