Σε άλλα νέα που αφορούν στη Microsoft, σχετικά με την νέα αγορά των smartwatches και των smartbands, μαθαίνουμε ότι το Redmond έχει κατοχυρώσει ένα σωρό πατέντες/ ευρεσιτεχνίες που αφορούν σε τέτοιου είδους συσκευές.

Ορισμένες από αυτές μάλιστα είναι πολύ σπουδαίες για να μη τις εκμεταλλευτεί η εταιρεία μελλοντικά εισπράττοντας σημαντικά ποσά από κατασκευαστές για άδειες χρήσης (όπως κάνει και με τους κατασκευαστές Android, όπως για παράδειγμα με την HTC, από την οποία εισπράττει περίπου $10 ανά συσκευή, ή τη Samsung, από την οποία καρπώνεται $12-$13 ανά συσκευή με Android που πουλάει).

Πριν μερικά χρόνια, έγινε γνωστό ότι η Microsoft έβγαζε περισσότερα χρήματα πουλώντας άδειες για κινητά τηλέφωνα με Android, από όσα έβγαζε από τις άδειες του Windows Phone OS. Το 2012 μάθαμε ότι η Microsoft έβγαλε $800 εκατομμύρια μόνο από τις HTC και Samsung για το δεύτερο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς.

 

Η εταιρεία είναι πολύ πιθανό να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση και όσο αφορά στα smartwatches/ smartbands αφού πρόσφατα αποκαλύφθηκαν δύο πολύ σπουδαίες πατέντες που κατέχει. Η πρώτη με την ονομασία “Discreetly Displaying Contextually Relevant Information on a display device” αφορά στις πληροφορίες που αποστέλλονται από ένα smartphone σε ένα smartwatch ασύρματα, και μπορεί να είναι απλές ειδοποιήσεις έως περισσότερο πολύπλοκες όπως ειδοποιήσεις GPS.

 

gallery_286955_1170_34401.png

 

Μία άλλα πατέντα ονομάζεται “Dynamic User Interfaces Adapted to Inferred User Contexts”. Χρησιμοποιώντας διάφορους αισθητήρες, όπως μικρόφωνα, GPS ή τον αισθητήρα επιτάχυνσης, μία συσκευή μπορεί να γνωρίζει αν ο χρήστης κάθεται, οδηγεί, τρέχει ή βρίσκεται σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Το UI αλλάζει ανάλογα με τη δραστηριότητα που ανιχνεύεται από τους αισθητήρες.

 

gallery_286955_1170_114543.png

 

Link.png Site: WinPowerUser

Link.png Site: PhoneArena