Ανάλογα τη μνήμη RAM, τον επεξεργαστή και τον χώρο αποθήκευσης, το κόστος μπορεί να φτάσει έως και τα $158 το μήνα, ενώ ήδη το τεράστιο ενδιαφέρον αναγκάζει τη Microsoft να ανακαλέσει τη δοκιμαστική έκδοση.

Η Microsoft έκανε διαθέσιμη την υπηρεσία Windows 365, τους cloud υπολογιστές που θα μπορούν να νοικιάσουν οι επιχειρήσεις και στους οποίους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι χρήστες σε λειτουργικά συστήματα Windows 10 και Windows 11 μέσω browser και της streaming τεχνολογίας. Όπως έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, είναι ένας τρόπος για τις επιχειρήσεις ώστε να υποστηρίξουν το υβριδικό και απομακρυσμένο μοντέλο εργασίας, με μία ολοκληρωμένη εμπειρία PC η οποία μπορεί να γίνει διαθέσιμη από πολλές και διαφορετικές συσκευές.

Με την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας, η Microsoft αποκάλυψε πως το βασικό πακέτο για μικρές επιχειρήσεις θα κοστίζει €28,20 το μήνα ανά χρήστη και θα περιλαμβάνει πρόσβαση σε cloud PC με εξοπλισμό διπύρηνου επεξεργαστή (2x vCPU), 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Στην πλήρη ιστοσελίδα της υπηρεσίας βλέπουμε περισσότερα πακέτα σχεδιασμένα για επιχειρήσεις έως και 300 χρηστών αλλά και συνδρομές enterprise.

image.png.d29165eb973299e34021543fbed6bc8e.png

Η τιμολόγηση ανά χρήστη είναι παρόμοια, με μικρές διαφορές στα πακέτα τα οποία παρέχουν καλύτερους επεξεργαστές, περισσότερη μνήμη RAM ή και μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης. Αν κάποιος διαθέτει ήδη μία άδεια Windows 10 Professional, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το φθηνότερο πακέτο (1 Virtual CPU, 2GB RAM, 64GB αποθήκευση) το οποίο ξεκινά από τα $20 ενώ θα υπάρχει και το πακέτο των $24 για χρήστες χωρίς ενεργή άδεια Windows.

Το Premium πακέτο παρέχει τέσσερις vCPU, 16GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου και κοστίζει $66 το μήνα, με τη Microsoft να αναφέρει πως οι χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίσουν το πακέτο τους σε περίπτωση που εκτελούν εργασίες που απαιτούν περισσότερη ισχύ. Το πιο ακριβό πακέτο κοστίζει $158 το μήνα και παρέχει οκτώ vCPU, 32GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Σίγουρα, φθηνότερο από την αγορά ενός ισοδύναμου υπολογιστή και δεν απαιτεί συντήρηση. Για τους εξ’ αποστάσεως εργαζόμενους, ίσως είναι πολύ χρήσιμο ένα Windows 365 PC, καθώς η επιχείρηση δεν θα χρειάζεται να αποστείλει κάποιου είδους εξοπλισμό παρά μόνο ένα απλό login στο Windows365.com.

Το ενδιαφέρον πάντως του κόσμου από τις πρώτες ώρες είναι τεράστιο όπως φαίνεται, με τη Microsoft να ανακοινώνει χθες την «προσωρινή διακοπή» της δωρεάν δοκιμαστικής έκδοσης της υπηρεσίας.

  • Like 3
  • Thanks 1