Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το νέο Bing με δυνατότητα AI θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες με το Bing Chat, εισάγοντας απλά κείμενο.

Η νέα λειτουργία τροφοδοτείται από το DALL-E, τη γεννήτρια εικόνων του OpenAI που από την πρώτη στιγμή του λανσαρίσματός της, είχε εντυπωσιάσει με τις δυνατότητές της. Η εταιρεία δεν ανέφερε ποια έκδοση του DALL-E χρησιμοποιεί εδώ, αναφέροντας μόνο ότι χρησιμοποιεί τα "πιο πρόσφατα μοντέλα του DALL-E".

Με την ονομασία "Bing Image Creator", η νέα δυνατότητα κυκλοφορεί σταδιακά στους χρήστες που συμμετέχουν στη preview έκδοση του νέου Bing, και θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω του Creative Mode του Bing. Στο μέλλον αναμένεται να έρθει στις λειτουργίες Bing Balanced και Precise. Η νέα γεννήτρια εικόνων θα είναι επίσης διαθέσιμη στην πλαϊνή μπάρα του Edge.

image.png.a612c936161de2315f747217a4bacd6a.png

Με την κατάλληλη εισαγωγή κειμένου από τον χρήστη, το DALL-E δημιουργεί το γνωστό πλέον τετράγωνο τεσσάρων εικόνων υψηλής ανάλυσης που περιέχει το αποτέλεσμα της εντολής του χρήστη . Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά αφού ένα μικρό λογότυπο του Bing θα υπάρχει στην κάτω αριστερή γωνία.

Από την πρώιμη έκδοση του Bing AI έλειπαν μερικές προστατευτικές μπάρες, αλλά η Microsoft συνεχίζει να διορθώνει γρήγορα τα κακώς κείμενα. Η εταιρεία ελπίζει σαφώς να αποφύγει αυτά τα ζητήματα με αυτή την έκδοση.

«Ενσωματώσαμε τις δικλείδες ασφαλείας του OpenAI και προσθέσαμε πρόσθετες προστασίες στο Image Creator», εξηγεί η Microsoft. «Για παράδειγμα, έχουμε θέσει σε εφαρμογή ελέγχους που αποσκοπούν στον περιορισμό της δημιουργίας επιβλαβών ή μη ασφαλών εικόνων. Όταν το σύστημά μας ανιχνεύει ότι μια δυνητικά επιβλαβής εικόνα θα μπορούσε να δημιουργηθεί από μια προτροπή, μπλοκάρει την προτροπή και προειδοποιεί τον χρήστη».

image.png.5d5220b95a3c529c3b34aa437397fbbd.png

image.png.63282d2f088bb47b21b46ffe89ea50a3.png

Η Microsoft αναφέρει ακόμα ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει τη νέα γεννήτρια εικόνων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία τονίζει ότι εργάζεται για τη βελτιστοποίηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η νέα λειτουργία σε συνομιλίες με πολλαπλά μηνύματα. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να φέρουμε αυτές τις τεχνολογίες στην αγορά είναι να τις δοκιμάζουμε προσεκτικά, σε ανοιχτό χώρο, όπου όλοι μπορούν να παρέχουν τα δικά τους σχόλια», σημειώνεται στην ανάρτηση της εταιρείας στο blog.

Εκτός από τη νέα γεννήτρια εικόνων, το Bing αποκτά δύο επιπλέον λειτουργίες αναζήτησης: τα Visual Stories και τις Knowledge Cards 2.0. Η προηγούμενη έκδοση των Knowledge Cards του Bing ήταν παρόμοια με τους πίνακες γνώσεων της Google, όμωςτώρα έρχονται με την  -πολύ σημαντική- προσθήκη ότι περιλαμβάνουν infographics και πιο διαδραστικά στοιχεία όπως διαγράμματα, γραφήματα και χρονοδιαγράμματα, τα οποία δημιουργούνται από το AI.

Οι οπτικές ιστορίες, εν τω μεταξύ, μοιάζουν περισσότερο με τις ιστορίες του Instagram που δημιουργούνται από AI. Οι ιστορίες αυτές συνοδεύονται από ηχητική αφήγηση που δημιουργείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη και βίντεο ανάλογα με το θέμα. Μερικές φορές θα είναι τα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν στις Knowledge Cards. Κατά την αναζήτηση για το "Πόρτλαντ, Όρεγκον", για παράδειγμα, το Bing θα αναδείξει ιστορίες όπως "How Portlander find fungus in the city" και "Portland: Πόλη της Αμερικής: Η πιο ιδιόμορφη πόλη της Αμερικής". Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος άμεσης σύνδεσης με αυτές τις ιστορίες.

  • Like 1