Οι εφαρμογές Android θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν και από ένα laptop ή desktop υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows 10.

Η Microsoft θα επιτρέπει στους χρήστες των Windows 10 να εκτελούν εφαρμογές Android, με τον ίδιο τρόπο όπως θα εκτελούσαν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή τους. Είναι μέρος μιας νέας δυνατότητας στην εφαρμογή Your Phone που έχει ήδη γίνει διαθέσιμη στους υπεύθυνους δοκιμών των Windows 10 και βασίζεται στη λειτουργία mirroring που ήδη παρέχει η εφαρμογή.

Ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές Android μέσα από το Your Phone και να τις χρησιμοποιεί. Οι εφαρμογές θα εκτελούνται σε ξεχωριστό παράθυρο έξω από το Your Phone, το οποίο παράλληλα θα δίνει πρόσβαση στα αρχεία του τηλεφώνου του χρήστη.

Αυτή η νέα υποστήριξη εφαρμογών Android θα επιτρέψει επίσης στους χρήστες Windows 10 να κάνουν πολλαπλές εργασίες με άλλες εφαρμογές Windows με υποστήριξη Alt + Tab ενώ θα μπορούν ακόμη να καρφιτσώσουν αυτές τις εφαρμογές Android στη γραμμή εργασιών των Windows 10 ή στο μενού Έναρξη. Η δυνατότητα εκκίνησης εφαρμογών απευθείας από το Your Phone σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον ο χρήστης να κάνει αναζήτηση μέσα στο ίδιο τηλέφωνο, απλά μπορεί να τις εκτελέσει απευθείας σαν κανονικές εφαρμογές Windows.

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι ο χρήστης θα μπορεί να εκτελεί πολλές εφαρμογές Android τη μία δίπλα στην άλλη, κάτι που ανακοίνωσε η Microsoft ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Galaxy Note 20 της Samsung, Οι χρήστες των Windows 10 θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν τη συγκεκριμένη λειτουργία αργότερα φέτος και μόνο μέσα από το Note 20. Η Microsoft αναφέρει βέβαια ότι συνεργάζεται με τη Samsung για την κάνει διαθέσιμη και σε άλλες συσκευές.

Ωστόσο, δεν θα λειτουργούν όλες οι εφαρμογές Android με αυτήν τη νέα δυνατότητα του Your Phone. Η Microsoft προειδοποιεί ότι ορισμένοι ενδέχεται να αποκλείσουν τη δυνατότητα μετάδοσης σε άλλες οθόνες, δείχνοντας απλά μία μαύρη οθόνη. Ορισμένες εφαρμογές και παιχνίδια δεν θα αποκρίνονται στο πληκτρολόγιο ή το ποντίκι ενώ άλλες ενδέχεται να αναπαράγουν ήχο από το τηλέφωνο.

Σε κάθε περίπτωση αν κάποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει τη νέα δυνατότητα εφαρμογών του Your Phone, θα χρειαστεί μία συσκευή Samsung. Η Microsoft διαθέτει μία λίστα με όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές Android, αλλά υπάρχουν μόνο συσκευές Samsung αυτήν τη στιγμή. Και εκτός από Samsung, ο χρήστης θα πρέπει επίσης να κάνει opt in στο πρόγραμμα Windows Insider.

  • Like 6
  • Thanks 3
  • Haha 7