Η Microsoft απέσυρε την προσφορά της για την εξαγορά της Yahoo, μετά από εβδομάδες αδιέξοδων διαπραγματεύσεων. Αρχικά ο κολοσσός λογισμικού είχε αυξήσει την προσφορά της από 44,6 σε 47,5 δισ. δολάρια, ωστόσο η Yahoo δεν δέχθηκε την προσφορά.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ απέσυρε επισήμως την προσφορά σε επιστολή του προς τον ιδρυτή της δικτυακής πύλης Τζέρι Γιανγκ.

 

Ο Στ.Μπάλμερ δήλωσε ότι αν και ο κολοσσός του λογισμικού αύξησε την αρχική του προσφορά από 44,6 δισ. δολάρια σε 47,5 δισ. δολάρια (33 δολάρια ανά μετοχή), η Yahoo επέμεινε σε τουλάχιστον 53 δισ. δολάρια (37 δολάρια ανά μετοχή).

 

Ωστόσο η Microsoft δεν φάνηκε διατεθειμένη να πληρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό.

 

Στην επιστολή του ο Στ. Μπάλμερ ανέφερε: «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η πρότασή μας για την εξαγορά ήταν σωστή για την Microsoft, την Yahoo και για ολόκληρη την αγορά».

 

«Μετά από προσεκτική σκέψη, πιστεύουμε ότι οι οικονομικές απαιτήσεις της Yahoo δεν έχουν νόημα για μας και είναι καλύτερο για τους μετόχους της Microsoft, τους εργαζόμενους και άλλους μετόχους να αποσύρουμε την προσφορά μας» ανέφερε.

 

Η προοπτική μιας μεγαλύτερης προσφοράς οδήγησε αρχικά σε άνοδο κατά 80 σεντς τη μετοχή της Yahoo στη διαπραγμάτευση μετά τη λήξη των συναλλαγών την Παρασκευή, αφού πρώτα είχε αυξηθεί κατά 7% στα 28,67 δολάρια στη λήξη των συναλλαγών.

 

Αναλυτές εκτιμούν ότι τη Δευτέρα η μετοχή της Yahoo θα υποχωρήσει.

 

Source.png Πηγή: in.gr