Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η Microsoft βρίσκεται υπό έρευνα ύστερα από κατηγορίες εναντίον της για δωροδοκία στην Κίνα αλλά και άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακοί ερευνητές των ΗΠΑ ερευνούν ισχυρισμούς ότι ο γίγαντας του λογισμικού δωροδόκησε στελέχη ξένων κυβερνήσεων προκειμένου να αποσπάσει περισσότερα συμβόλαια λογισμικού. Η καταγγελία έγινε από πρώην εργαζόμενο της εταιρείας στην Κίνα, ενώ περιλαμβάνει και μεταπωλητές στη Ρουμανία και την Ιταλία.

 

Οι ισχυρισμοί επικεντρώνονται κυρίως σε στέλεχος της Microsoft στην Κίνα, το οποίο φέρεται ότι έδινε εντολή για μίζες σε Κινέζους αξιωματούχους με αντάλλαγμα συμβόλαια. Επιπλέον φαίνεται ότι η Microsoft έχει ερευνήσει τους ισχυρισμούς εσωτερικά στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα. Οι ισχυρισμοί είναι τουλάχιστον τριών ετών, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας. Η καταγγελία περιλαμβάνει επίσης και ισχυρισμούς που εμπλέκουν τα προγράμματα επιβράβευσης. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για στελέχη της εταιρείας στην Ιταλία τα οποία προσέφεραν δώρα και δωρεάν ταξίδια σε Ιταλούς αξιωματούχους με αντάλλαγμα πληροφορίες σχετικά με επιχειρήσεις της Κυβέρνησης.

 

Η επίσημη ανακοίνωση της Microsoft αναφέρει ότι η εταιρεία θα λάβει σοβαρά υπόψιν τις κατηγορίες και δήλωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως σε όλες τις έρευνες της Κυβέρνησης. Κάνει μάλιστα λόγο ότι σε μια κοινωνία 98.000 ανθρώπων και 640.000 συνεργατών είναι αδύνατο να μην υπάξει ούτε ένα τέτοιο περιστατικό.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/3/19/4123940/microsoft-investigation-claims-of-foreign-bribery-wsj[/url]']theverge.com