Κυκλοφόρησε σήμερα επίσημα η τελική έκδοση του Security Essentials 2, το οποίο αποτελεί τη δημοφιλή δωρεάν πρόταση από τη Microsoft στην κατηγορία των antivirus.

Η νέα έκδοση του προγράμματος φέρει δύο πολύ σημαντικές προσθήκες με πρώτη τη δυνατότητα ελέγχου ενός αρχείου ή φακέλου με δεξί κλικ. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για ένα antivirus πέρα από τη βασική προστασία, να μπορεί να εντοπίζει άγνωστες απειλές. Για το λόγο αυτό, το Security Essentials 2 έχει ενσωματωμένη τη λειτουργία heuristics, η οποία συναντάται ως επί το πλείστον σε μεγάλα εμπορικά antivirus.

 

 

Να σημειωθεί ότι το MSE 2 συνεργάζεται καλύτερα με το Firewall των Windows και τον Internet Explorer σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ενισχύοντας έτσι την προστασία απέναντι σε απειλές που προέρχονται από το Internet. Επιπλέον υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό εποπτείας δικτύου το οποίο χρησιμοποιεί την Windows Filtering Platform των Windows 7 και Vista.

 

Η αναβάθμιση στην καινούργια έκδοση μπορεί να γίνει αυτόματα πάνω από την ήδη εγκατεστημένη έκδοση του προγράμματος, ή χειροκίνητα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα.

 

File.png Download: Microsoft Securrity Essentials 2