Με δήλωση τους, τρεις από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Microsoft οι οποίοι κατέχουν συνολικά το 5% των μετοχών της εταιρείας, εξέφρασαν την επιθυμία τους ο Bill Gates να αποχωρήσει πλήρως από τη Microsoft.

Όπως υποστηρίζουν οι συγκεκριμένοι επενδυτές η Microsoft αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις ειδικά στο χώρο των smartphones και tablets, και πιστεύουν ότι η εταιρεία θα τις αντιμετωπίσει καλύτερα χωρίς τον Gates στο τιμόνι της. Ο συνιδρυτής της Microsoft παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της Microsoft το 2000 ενώ το 2008 αποχώρησε από την καθημερινή ενασχόλησή του με την εταιρεία, επιλέγοντας να εστιάσει το ενδιαφέρον του στο φιλανθρωπικό του έργο μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Από τότε διατηρεί τον τίτλο του προέδρου ενώ κατέχει συμβουλευτικό ρόλο σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις της Microsoft όπως στην αλλαγή πολιτικής με έμφαση στις «Συσκευές και Υπηρεσίες».

 

Μέχρι σήμερα ο Bill Gates έχει στην κατοχή του μετοχές οι οποίες ισοδυναμούν με το 4.5% της Microsoft κάτι που τον καθιστούν τον μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο της εταιρείας. Πάντως τα τελευταία χρόνια ο Gates έχει ξεκινήσει τη σταδιακή πώληση μετοχών και αναμένεται έως το 2018 να μην κατέχει μετοχές της Microsoft.

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της ανακοίνωσης του Steve Ballmer τον προηγούμενο μήνα ότι προτίθεται να αποχωρήσει από τη θέση του μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft να βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου.

 

 

Link.png Site: http://windowsitpro.com/paul-thurrotts-wininfo/investors-call-bill-gates-step-down-microsoft?[/url]']WindowsITPro