Η διαμάχη μεταξύ της Apple και της Microsoft για τις εφαρμογές της δεύτερης στο iOS φαίνεται να παίρνει για τα καλά φωτιά τις τελευταίες μέρες, ξεκινώντας αρχικά από την απόρριψη της Apple μιας αναβαθμισμένης έκδοσης της εφαρμογής του Skydrive. Ο λόγος είναι η διαφωνία της Apple με τη Microsoft η οποία δε συμφωνούσε στη μείωση των εσόδων από την εφαρμογή στο 30% από τους χρήστες που πραγματοποιούν αγορά συνδρομής μέσα από αυτήν. Ο ίδιος λόγος φαίνεται να αφορά και το τελευταίο επεισόδιο μεταξύ των δύο εταιρειών σχετικά με την επικείμενη κυκλοφορία του Office για το iOS.

Η σουίτα του Office αποτελούσε ανέκαθεν πηγή μεγάλων εσόδων για την Microsoft, τα οποία πρόκειται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο ύστερα από τη διάθεση της στην δημοφιλή πλατφόρμα της Apple. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση του Office 365 οι νέες συνδρομές που θα πραγματοποιoύνται μέσα από το iOS θα περιλαμβάνουν επίσης και πρόσβαση στα Apps της Microsoft μέσα από οποιαδήποτε εφαρμογή του Web και θα είναι ισάξιες με τις συνδρομές που πραγματοποιούνται και εκτός της πλατφόρμας..

 

Απ΄ ότι φαίνεται η τελευταία ασκεί πίεση στην Apple να συμβιβαστεί σε μικρότερο ποσοστό κέρδους επί των εσόδων, κάτι που αντιτίθεται με την άδεια χρήσης της πλατφόρμας για τους προγραμματιστές. Η Apple δε φαίνεται να συμβιβάζεται σε αυτή την ιδέα ακολουθώντας τη στάση ότι οι "κανόνες είναι κανόνες" και ισχύουν για όλους το ίδιο.

 

Link.png Site: allthingsd.com