Η Microsoft θέλει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες του GMail στη δική της δωρεάν υπηρεσία e-mail, το Outlook.com το οποίο διαθέτει 400 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς.

Έτσι μετά την υποστήριξη Skype μέσα από το Outlook.com, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την υποστήριξη ακόμα μιας υπηρεσίας, του Google Talk η αλλιώς της υπηρεσίας ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων της Google !! Η ενσωμάτωση του Google Talk θα γίνει στα πρότυπα και των άλλων υπηρεσιών που υποστηρίζει το Outloook.com όπως το Facebook και το Skype αλλά αφορά μόνο το γραπτό κείμενο και όχι το βίντεο ή τις ηχογραφήσεις.

 

Όπως αναφέρει η Microsoft, η αποστολή μηνυμάτων σε επαφή σας μέσω Google Talk θα γίνεται απλά με ένα κλικ, με την εταιρεία να χρησιμοποιεί τα επίσημα API της Google. Η ενσωμάτωση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα και εκτός του Outlook.com περιλαμβάνει και την υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων, το Skydrive.com. Παράλληλα η Microsoft θα υποστηρίξει και την υπηρεσία Google Contacts μέσα από την εφαρμογή του ημερολογίου, του skydrive και της ενότητας People.

 

6052.Outlook_5F00_RequestPermission_5F00_500x383.jpg

 

Πάντως η Google αναμένεται να ανακοινώσει αύριο στα πλαίσια του συνεδρίου Google I/O, την ενοποίηση όλων των υπηρεσιών της εταιρείας που αφορούν την επικοινωνία όπως το Google Talk, κάτω από μια ενιαία υπηρεσία με πιθανή ονομασία, Babel.

 

Link.png Site: ']zdnet.com

Link.png Site: http://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2013/05/14/outlook-com-now-lets-you-chat-with-google-friends.aspx']Outlook Blog