Σύντομα θα δούμε την 5η επανάσταση στον χώρο της πληροφορικής από το 1980, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Microsoft, Steve Ballmer, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Cebit, στο Ανόβερο της Γερμανίας.

 

Ο Ballmer δήλωσε ότι από το 1980 όταν και βρέθηκε στους κόλπους της Microsoft, ο κόσμος της πληροφορικής έχει περάσει από 4 μέχρι τώρα επαναστάσεις: το οικονομικά προσιτό PC, την δημιουργία φιλικών προς το χρήστη λειτουργικών συστημάτων, την άνοδο του διαδικτύου και την επανάσταση του Web 2.0. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και εξετάζοντας το θέμα στατιστικά, κάθε 7 περίπου χρόνια συμβαίνει κάτι πολύ σημαντικό. Έτσι, το ίδιο θα συμβεί σε μικρό χρονικό διάστημα από τώρα.

 

Ο Ballmer είπα χαρακτηριστικά ότι παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, ο προσωπικός υπολογιστής είναι ακόμα «αφύσικος». Ο χρήστης πρέπει να μάθει τι είναι το mouse, τα μενού, το πληκτρολόγιο και πώς να τα χρησιμοποιεί όλα αυτά για να δουλέψει. Πρέπει να γίνουν πολλά, ώστε να αναγνωρίζεται ο προφορικός λόγος ενώ οι άνθρωποι πρέπει σταδιακά να επικοινωνούν με τους υπολογιστές όπως περίπου επικοινωνούν με τους ανθρώπους.

 

Επιπλέον, επισήμανε και τις περιοχές της νέας εποχής που θα πάρει το τελικό της σχήμα μέχρι το 2015. Αυτές είναι οι προσωπική ενδυνάμωση, η κοινωνική αλληλεπίδραση, και τα οικουμενικά κοινωνικά θέματα, όπως χαρακτηριστικά τα ονόμασε το Ballmer.

 

H προσωπική ενδυνάμωση (Personal empowerment) σημαίνει με λίγα λόγια, η πρόσβαση στο ημερολόγιο, τις επαφές, τις φωτογραφίες και τα emails από παντού με ένα απλό login. Η κοινωνική αλληλεπίδραση (social interactions) θα φέρει τον υπολογιστή σε θέση ισχύος απέναντι από τον άθρωπο, στο ότι θα μπορεί αυτός να κανονίζει πλέον τις λεπτομέρειες που αφορούν τις κοινωνικές υποχρεώσεις του χρήστη του! Τέλος, όσον αφορά στα οικουμενικά κοινωνικά θέματα, η τεχνολογία θα έχει θετικό αντίκτυπο σε θέματα όπως η εκπαίδευση που θα είναι πλέον προνόμιο για όλους τους ανθρώπους, ακόμα και αν αυτοί δεν έχουν πρόσβαση σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

 

Source.png Πηγή: pcw.gr