Η πορεία προς την οριστικοποίηση της συμφωνίας αποδείχτηκε μακρά και επίπονη για τη Yahoo και τη Microsoft από τη στιγμή που η δεύτερη επιχείρησε για πρώτη φορά να εξαγοράσει τη Yahoo έναντι 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από δύο χρόνια, κίνηση η οποία κατέληξε σε μια σύνθετη συμφωνία τον Ιούλιο του 2009 μεταξύ των εμπλεκομένων εταιριών σχετικά με τη διαχείριση της επίμαχης μηχανής αναζήτησης.

 

Σήμερα, το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση εκείνης της συμφωνίας ξεπεράστηκε, καθώς τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκριναν τη συμφωνία. Έτσι, η Yahoo και η Microsoft μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους.

 

Η Microsoft θα αναλάβει τον έλεγχο των οργανικών και πληρωμένων αποτελεσμάτων αναζήτησης και θα ενσωματώσει αυτούς τους πόρους στο Bing. Η Yahoo θα συνεχίσει να ελέγχει το περιβάλλον διασύνδεσης χρήστη για τις αναζητήσεις σε ιστοτόπους, ενώ οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να βλέπουν και να μπορούν να χρησιμοποιούν τη γνωστή μηχανή αναζήτησης. Ενδέχεται να φτάσουμε στο τέλος του 2010 προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετάβαση των παρασκηνιακών αλγορίθμων και αποτελεσμάτων. Οι διαφημιστές και οι χορηγοί που χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της Yahoo ίσως χρειαστεί να περιμένουν μετά την περίοδο των γιορτών του 2010 προκειμένου να μεταπηδήσουν στο Bing.

 

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία, το Bing άρχισε να αποσπά μερίδιο αναζητήσεων από τη Yahoo. Το ερώτημα πλέον είναι κατά πόσο το συνδυασμένο εύρος αναζητήσεων από ολόκληρη τη Yahoo και το Bing θα επιτρέψει στη Microsoft να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google. Παράλληλα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες εγκαινίασαν και μια νέα ιστοσελίδα στη διεύθυνση searchalliance.com η οποία δίνει περισσότερες πληροφορίες για τη συμφωνία.

 

Link.png Site: techcrunch.com