Σύμφωνα με μία αναφορά, η Microsoft ενδέχεται να επιθυμεί την έξοδο της από την αγορά των feature phones, και αναμένεται από ότι φαίνεται να δώσει την άδεια στην Foxconn να χρησιμοποιήσει το όνομα Nokia στα κινητά του είδους, αφού η Microsoft έχει τα δικαιώματα του ονόματος της Nokia στα feature phones έως στο 2024.

Όπως είναι γνωστό, η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της του τμήματος Devices and Services της Nokia τον Απρίλιο του 2014, και τον Νοέμβριο τότε παρουσίασε την πρώτη συσκευή Microsoft Lumia, το 535. Από τότε μέχρι σήμερα, οι περισσότερες συσκευές που ανακοίνωσε τροφοδότησαν την μικρομεσαία κατηγορία, όπως ήταν τα μοντέλα Lumia 430, 435, 532, 540, 636, 638, 640 και 640 XL.

 

Η εταιρεία δεν κυκλοφόρησε άλλες νέες συσκευές, μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και παρουσίασε τα Lumia 550, 950 και 950 XL που έτρεχαν Windows 10 Mobile, και τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε και το Lumia 650, το οποίο σύμφωνα με κάποιες αναφορές, ήταν το τελευταίο Lumia.

 

Με το τμήμα mobile της Microsoft “να συμμαζεύεται”, η εταιρεία ελπίζει οι συνεργάτες της να ξεκινήσουν να εγκαθιστούν Windows 10 Mobile σε νέες συσκευές, όπως συμβαίνει σε άλλες αγορές.

 

Έχοντας αυτό ως στόχο, και με την νέα περιορισμένων μοντέλων σειρά Surface να είναι στα σκαριά, ενδεχομένως το να σταματήσει την παραγωγή feature phones με την επωνυμία Nokia να μην είναι η πιο λογική κίνηση.

 

Link.png Site: Neowin