Ένας 16χρονος μαθητής, ο Αντώνης Πλατάνιος, πρώτευσε στο διαγωνισμό «Imagine Cup 2008», τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρες Καινοτομίας» που διοργανώνει η Microsoft Ελλάς.

 

Ο νεαρός νικητής Αντώνης Πλατάνιος παρουσίασε στο διαγωνισμό -που εφέτος έχει ως θέμα το Περιβάλλον και υποστηρίζεται από τη WWF Ελλάς- το «Protasis». Πρόκειται για ένα σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας από ηλεκτροβόρες οικιακές συσκευές ενός σπιτιού. Χρησιμοποίησε αισθητήρες και μικροελεγκτές με ασύρματη διασύνδεση και κεντρικό έλεγχο από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το σύστημα σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος ο 16χρονος μαθητής.

 

Δεύτερη αναδείχθηκε ομάδα φοιτητών από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Πάτρας. Η πρότασή τους αφορά ένα σύστημα πληροφόρησης των καταναλωτών για τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά προϊόντων μέσω κινητής τηλεφωνίας και ασύρματης διασύνδεσης.

 

Τρίτο επελέγη το σύστημα «e-recycle» που προτάθηκε από σπουδαστές του Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών και αφορά σύστημα διαχείρισης των ανακυκλωμένων προϊόντων.

 

Ο νικητής του διαγωνισμού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό του Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, τον Ιούλιο. Η βράβευση των νικητών ομάδας έγινε από την υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, και τον πρόεδρο της Microsoft Ελλάς, Χρήστο Τσάγκο.

 

Source.png Πηγή: in.gr