Και αυτό το "Μπλε Κύμα" δεν είναι τίποτα λιγότερο από το Blue, την κωδική ονομασία του 1ου μελλοντικού πακέτου αναβάθμισης για τα windows 8 (future pack) το οποίο πρόκειται να διατεθεί προς την περίοδο άνοιξη καλοκαίρι για το 2013.

Αλλά από ότι φαίνεται το Blue δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των Windows σύμφωνα με έγκυρες πηγές της ιστοσελίδας ZDNet.

 

Το Blue είναι ο τρόπος που η Microsoft αναφέρεται στην νέα βασική αναβάθμιση που πρόκειται να δεχθούν οι πλατφόρμες της όπως τα Windows Phone, οι Υπηρεσίες που προσφέρουν τα Windows (όπως το Skydrive, Hotmail κτλ κτλ) και τα Windows Server, σύμφωνα πάντα με τις πηγές. Με άλλα λόγια, το Blue είναι ένα "κύμα" αλλαγών και ανανεώσεων των προϊόντων της εταιρείας τα οποία, αν και δεν πρόκειται να γίνουν την ίδια περίοδο, προγραμματίζονται να κυκλοφορήσουν τουλάχιστον σε πολύ κοντινές περιόδους.

 

Πριν η σειρά των Blue έλθει στην κυκλοφορία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν μικρές αλλαγές, αναβαθμίσεις και νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν στα Windows 8, Windows RT, Windows Services και στα κινητά με λειτουργικό Windows Phone.

 

Το Blue αντιπροσωπεύει μία μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που η Microsoft φτιάχνει, αναπτύσσει και διοχετεύει στην αγορά το λειτουργικό της και τις υπηρεσίες της. Έως σήμερα, πολλές ομάδες ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft όπως οι ομάδες των Windows, Windows Live και Windows Server έχουν αφοσιωθεί στο να παραδίδουν μεγάλες αναβαθμίσεις για τις πλατφόρμες τους που εργάζονται κάθε 2 με 3 χρόνια. Η πρόκληση για αυτές τις ομάδες είναι να αρχίσουν να παραδίδουν νέες αναβαθμίσεις κάθε 1 χρόνο (αντί για 2 με 3), όπου η πρώτη εξ αυτών θα είναι ουσιαστικά το επονομαζόμενο "Μπλε Κύμα".

 

Από την πλευρά των Windows, οι αλλαγές που απαιτούνται ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή της αναβάθμισης θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες και σαφείς. Αντί μάλιστα να υπάρχει τελικό στάδιο δοκιμασίας κάθε 2 με 3 χρόνια (για κάθε νέα έκδοση ουσιαστικά που δημιουργείται) και να ελπίζουν ότι οι τελικές εκδόσεις των λειτουργικών (ΟΕΜ) που θα είναι φορτωμένες μαζί με κάθε νέο υπολογιστή θα έχουν δοκιμαστεί. Η Microsoft θα προσπαθήσει για να αποφευχθεί αυτή η διαδικασία (που ουσιαστικά κάνει το λειτουργικό να καθυστερήσει να βγει στην ευρεία παραγωγή) να το προσφέρει στους χρήστες πολύ ποιο γρήγορα μάλλον μέσω του Windows Store σύμφωνα πάντα με τις πηγές.

 

Δεν υπάρχουν νέα σχετικά με τα χαρακτηριστικά που πρόκειται να ενσωματωθούν σε οιοδήποτε εκ των νέων προϊόντων ή υπηρεσιών της σειράς του "Μπλε Κύματος". Αλλά σύμφωνα με την πηγή, νέα tweeks σχετικά με την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης που δέχεται ο χρήστης, νέες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας ανάπτυξης προγραμμάτων όπως και νέες εκδόσεις του Internet Explorer, Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Mail), Ημερολογίου (Calendar) της μηχανής αναζήτησης (Bing) και λοιπών ενσωματωμένων εφαρμογών είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθούν στο κύμα αναβαθμίσεων που θα φέρει την ονομασία Blue. Θα περιέχει επίσης μερικές αναβαθμίσεις στον βασικό πυρήνα των Windows και μερικές αναβαθμίσεις σε επίπεδο οδηγών (drivers) τα οποία θα βοηθήσουν στην μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας και την αύξηση της συνολικής επίδοσης, αλλά πάνω απ' όλα, φαντάζει ως βασική προτεραιότητα η "προς τα πίσω" συμβατότητα με τα Windows 8 για τους υπολογιστές και τα Windows Phone 8 για τα smartphones.

 

Link.png Site: http://www.zdnet.com/microsofts-blue-wave-is-coming-to-more-than-just-windows-7000010998/[/url]']zdnet.com