Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα δύο νέες προσθήκες στην υπηρεσία αποθήκευσης στο Cloud, Skydrive, το οποίο διαθέτει πλέον κάδο ανακύκλωσης αλλά και δυνατότητα δημιουργίας ερωτηματολογίων μέσω Excel η οποία θα είναι διαθέσιμη σύντομα.

Αν και το SkyDrive διατηρεί το ιστορικό των αποθηκευμένων εγγράφων του Office, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που ζητούσαν τη δυνατότητα επαναφοράς και άλλων τύπων αρχείων σε προηγούμενες εκδόσεις τους. Για το λόγο αυτό προστίθεται ο κάδος ανακύκλωσης που γνωρίζουμε όλοι από το λειτουργικό μας σύστημα, έτσι ώστε να μας δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση που αλλάξουμε γνώμη για κάποιο διεγραμμένο αρχείο. Ο κάδος ανακύκλωσης μάλιστα διαθέτει και δυνατότητα προεπισκόπησης των αρχείων που περιέχονται σε αυτό, ιδιαίτερα χρήσιμη για τις εικόνες. Εκτός από την επαναφορά μεμονωμένων αρχείων ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και πολλαπλά αντικείμενα για επαναφορά, ενώ αν ο όγκος των διεγραμμένων στοιχείων ξεπεράσει το 10% του συνολικού αποθηκευτικού πλάνου αρχίζουν και σβήνονται αυτόματα τα παλαιότερα αρχεία, ενώ θα διαγράφονται επίσης αυτόματα αρχεία που βρίσκονται σε αυτόν για παραπάνω από 30 ημέρες.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τη λειτουργία προσθήκης ερωτηματολογίων μέσω του Excel, η οποία μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε μαθητές και σε στην υλοποίηση ομαδικών εργασιών. Ύστερα από τη δημιουργία ενός ερωτηματολογίου, ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί και να αναλύσει απροβλημάτιστα τα δεδομένα από οποιαδήποτε έκδοση του Excel, όπως το Excel Web App, έκδοση για Windows αλλά και έκδοση για Mac.

 

4064.Enterasurveytitle_5F00_thumb_5F00_2D29E606.png