Τον περασμένο Ιανουάριο, η Microsoft είχε ανακοινώσει την αλλαγή πολιτικής της σε ότι αφορά τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows και συγκεκριμένα τα Windows 7 και Windows 8.1, που πλέον δε θα ήταν συμβατά με τα νέα chipsets των Intel, AMD και Qualcomm.

Όμως τουλάχιστον για τα Skylake chipsets της Intel, η απόφαση της Microsoft άλλαξε σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες και αναφέρουν την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των δύο εταιρειών, δεδομένου των αρκετών προβλημάτων που παρουσίασε η 6η γενιά των Intel Core επεξεργαστών από την αρχή της κυκλοφορίας τους. Συγκεκριμένα η Microsoft κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 να κάνει τη λειτουργία των Windows 10 αξιόπιστη στο συγκεκριμένο hardware, κάτι που είχε αρνηθεί αρχικά η Intel. Ως αποτέλεσμα, η επέκταση αυτής της προσπάθειας για τα Windows 7 και Windows 8.1 θα απαιτούσε αρκετό χρόνο και πόρους από την εταιρεία, κάτι που οδήγησε στην αρχική απόφαση.

 

Το πιθανότερο σενάριο για τη νέα αλλαγή πολιτικής της Microsoft, φέρει την Intel να αναλαμβάνει τελικώς να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες διορθώσεις για την περαιτέρω υποστήριξη υπολογιστών που βασίζονται σε Skylake chipset, και τρέχουν είτε τα Windows 7 είτε τα Windows 8.1. Πλέον η υποστήριξη των Windows 7 επεκτείνεται από της 17 Ιουλίου του 2018 και λήγει στις 14 Ιανουαρίου 2020 ενώ αυτή των Windows 8.1, στις 10 Ιανουαρίου του 2023.

 

Link.png Site: Petri