Η Microsoft εδώ και αρκετό καιρό έχει επικεντρωθεί στην βελτίωση τεχνολογιών αναγνώρισης φωνής που μπορεί να αξιοποιηθεί στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα και υπηρεσίες της όπως το Kinect για το Xbox 360, τη μηχανή αναζήτησης Bing, το λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές Windows Phone 7 και άλλα. Σε μία από τις δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα για τον Τύπο, η Microsoft αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται στο Tellme, το τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής.

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης φωνής που ετοιμάζονται για τους χρήστες του WP7 Mango είναι η δυνατότητα σύνταξης μηνυμάτων μέσω ομιλίας, ή η απάντηση σε άλλα μηνύματα χωρίς την απαίτηση άμεσης επαφής με τη συσκευή. Επίσης τα smartphone με το λειτουργικό της Microsoft θα είναι σε θέση να διαβάζουν τα γραπτά μηνύματα στους χρήστες τους κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, ακόμη και κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής μουσικών κομματιών.

 

 

Η τεχνολογία Tellme είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να βελτιώνεται μόνη της όταν χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο. Σύμφωνα με τους διευθυντές του τμήματος η συγκεκριμένη τεχνολογία επεξεργάζεται 11 δισεκατομμύρια ερωτήματα φωνής το χρόνο. Τονίζεται ότι το όραμά τους είναι ένας κόσμος όπου η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και οι χειρονομίες θα αποτελούν το βασικό τρόπο χειρισμού ενός κινητού τηλεφώνου, το οποίο θα γνωρίζει τα πάντα για τον κάτοχό του: την ταυτότητά του, τις διασυνδέσεις του, τις προτιμήσεις του, τις επιλογές του σχετικά με την ιδιωτικότητα αλλά και οτιδήποτε άλλο αυτός επιθυμεί.

 

Link.png Site: neowin.net