Πηγές που πρόσκεινται στην Microsoft αναφέρουν ότι η εταιρία θα ανακοινώσει μία νέα desktop εφαρμογή με το όνομα WorldWide Telescope, στις 27 Φεβρουαρίου στο συνέδριο TED Conference στην California. Πιθανά σε αυτήν την εφαρμογή αναφερόταν και ο Robert Scoble όταν την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε σε ένα project της Microsoft που είδε και τον έκανε να κλάψει! Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσω download ενώ προς το παρόν αναφέρεται ότι θα υποστηρίζονται μόνο τα Windows. Οι χρήστες θα είναι σε θέση να περιπλανηθούν στον νυχτερινό ουρανό και να ζουμάρουν όσο επιτρέπουν τα δεδομένα.

 

Η Microsoft φαίνεται ότι θα πάρει δεδομένα από το τηλεσκόπιο Hubble καθώς και από δέκα ή περισσότερα τηλεσκόπια που βρίσκονται σε όλον τον κόσμο. Όταν κάποιος βρει την περιοχή που θέλει να παρατηρήσει θα μπορεί να αλλάξει προβολές, όπως π.χ. η υπέρυθρη προβολή.

 

Φαίνεται ότι το WorldWide Telescope θα είναι πολύ καλύτερο από το Google Sky που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο ως μέρος του Google Earth, καθώς και από το γνωστό και open source Stellarium το οποίο είναι ήδη ασύγκριτα καλύτερο από το Google Sky. Το κλειδί για τη διαφορά αυτή λέγεται ότι θα είναι το user interface!

 

Source.png Πηγή: techcrunch

Source.png Πηγή: digitalnews.gr