Η Microsoft εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική πορεία με την Αμερικάνικη εταιρεία να καταφέρνει να γίνει η 2η στον κόσμο -μετά την Apple- με χρηματιστηριακή αξία άνω των $2 τρισεκατομμυρίων.

Το φράγμα του $1 τρισεκατομμυρίου ξεπεράστηκε από την Microsoft για πρώτη φορά το 2019 ωστόσο δεν χρειάστηκαν παρά μόλις δύο χρόνια για να διπλασιάσει την χρηματιστηριακή της αξία. Το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία της οποίας Διευθύνοντας Σύμβουλος είναι ο Satya Nadella, ανακοίνωσε έσοδα $41,7 δισεκατομμυρίων σημειώνοντας αύξηση 19% από έτος-σε-έτος. Τα κέρδη της το ίδιο τρίμηνο έφτασαν τα 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, νούμερο που αντικατοπτρίζει άλμα 44%.

Αν και οι περισσότερες επιχειρήσεις της εταιρείας βρίσκονται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2019, οι προσφορές της στην αγορά cloud γνωρίζουν εκπληκτική ανάπτυξη.

Η Apple είναι η άλλη Αμερικάνικη εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο που έχει χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη των $3 τρισεκατομμυρίων με την Σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco να έχει φτάσει και αυτή το συγκεκριμένο ορόσημο αλλά αυτή την ώρα να έχει μικρότερη χρηματιστηριακή αξία.

Όπως επισημαίνεται από το CNN, η αξία της μετοχής της Microsoft έχει αυξηθεί κατά 64% από τον Μάρτιο του 2020, κάτι που δείχνει ότι η προσφορά της εταιρείας στον χώρο του cloud αλλά και στην αγορά των εφαρμογών παραγωγικότητας με τα Teams, Office, Windows και Azure βοήθησαν τις εταιρείες να προσαρμοστούν στην εποχή της τηλεργασίας εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Υπό την ηγεσία του Satya Nadella τα τελευταία χρόνια, η Microsoft βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο σήμερα, πέρα από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου απέκτησε και τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας πριν από λίγες εβδομάδες. Είναι ο δεύτερος CEO, μετά τον Bill Gates που αποκτά τον συγκεκριμένο διπλό ρόλο στην εταιρεία.

 

  • Like 2