Έπειτα από την πρόσφατη διάθεση σημαντικών προϊόντων που θα καθορίσουν το μέλλον της Microsoft, λογικό είναι η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την εταιρεία να είναι μεγάλη, ενόψει άλλωστε και των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Εντούτοις όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει. Συγκεκριμένα η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται σε πτωτικά επίπεδα με την σημερινή τιμή κλεισίματος να έχει διαμορφωθεί στα $26.43. Όσοι παρακολουθούν την γενικότερη πορεία της στο χρηματιστήριο, θα διαπιστώσουν ότι αυτή κινήται μεταξύ των 25-32 δολλάρια ανά μετοχή. Mε την τιμή ανά μετοχή να έχει διαμορφωθεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα, ορισμένοι εκτιμούν ότι το μέλλον της είναι αβέβαιο. Προσφάτως μαλιστα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει 40 εκ. άδειες του νέου λειτουργικού συστήματος των Windows 8, αλλά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο αφορά πωλήσεις περισσότερο σε κατασκευαστές (OEM) παρά σε καταναλωτές. Επιπροσθέτως με 40 εκ πωλήσεις αδειών στην φιλική τιμή αναβάθμισης των $40.00 είναι γεγονός ότι στα ταμεία της θα εισέλθουν λιγότερα χρηματικά ποσά σε σχέση με εκείνα που έφεραν τα Windows 7 την χρονική περίοδο λίγο μετά την διάθεσής τους.

 

Έπειτα έχουμε και τις πωλήσεις των Windows Phone 8. Δυστυχώς η εταιρεία δεν μας διαφώτισε αρκετά πάνω στο θέμα αυτό, απλώς ανέφερε ότι οι πωλήσεις είναι τετραπλάσιες από αυτές των Windows Phone 7. Τέλος έχουμε το Surface για το οποίο πάλι η Microsoft επέλεξε να κρατήσει στάση σιωπής όσον αφορά τις πωλήσεις του. Είναι γεγονός ότι τα δεδομένα αυτά θα έκαναν κάθε επενδυτή να βρίσκεται σε έντονη ανησυχία για το μέλλον της εταιρείας που επενδύει τα χρήματά του. Κρίνεται όμως απαραίτητο να περιμένουμε κάποιο διάστημα και να δούμε τον τρόπο απορρόφησης των προϊόντων της από την αγορά ώστε να είμαστε σε θέση να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.

 

Link.png Site: Neowin