Ακολουθώντας το παράδειγμα των Google και Facebook που προχώρησαν στην κατάργηση του στοιχείου της φυσικής παρουσίας στα συνέδρια προγραμματιστών τους, I/O και F8 αντίστοιχα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει και αυτή την «online-only» φιλοσοφία για το δικό της συνέδριο Build.

Αυτό σημαίνει ότι το συνέδριο που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Σιάτλ, στην πολιτεία Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών μεταξύ 19 και 21 Μαΐου δεν θα περιλαμβάνει το στοιχεία της φυσικής παρουσίας και θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή μίας «ψηφιακής/ εικονικής online εκδήλωσης» σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά. Για την ώρα ωστόσο δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Σε σχετική δήλωση εκπροσώπου της Microsoft στην ιστοσελίδα «The Verge», γίνεται κατανοητό ότι η εταιρεία έλαβε τη σχετική απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης: «Η ασφάλεια της κοινότητας μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις για την προστασία της υγείας που ισχύουν για την Πολιτεία της Ουάσινγκτον, θα πραγματοποιήσουμε το συνέδριο για προγραμματιστές Microsoft Build με τη μορφή μίας ψηφιακής εκδήλωσης στην θέση της προσωπικής εκδήλωσης. Ανυπομονούμε να συγκεντρώσουμε το οικοσύστημα των προγραμματιστών μας σε αυτή τη νέα εικονική μορφή για να μάθουμε, να συνδεθούμε και να προγραμματίσουμε μαζί. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες».

Η Microsoft έχει ήδη ζητήσει από τους εργαζόμενους της στο Σιάτλ και στη Καλιφόρνια να εργαστούν από το σπίτι μέχρι τις 25 Μαρτίου. Με τον αριθμό των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξάνεται καθημερνά και διάφορες μεγάλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και συνέδρια να ακυρώνονται, η απόφαση της Microsoft δεν αποτέλεσε έκπληξη.    

The Next Web

  • Like 2