Η Microsoft τάσσεται κατά των πρωταπριλιάτικων αστείων, εν μέσω ενός εσωτερικού σημειώματος που ενθαρρύνει τους υπαλλήλους της στο να μην προχωρήσουν σε μεταξύ τους φάρσες, την ερχόμενη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, εν μέσω του διευθυντή marketing Chris Capossela, η εταιρία διαμήνυσε στους εργαζόμενους όλων των τμημάτων της, στο να μην προχωρήσουν σε "ενοχλητικές φάρσες" το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον Capossela: "τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αυτά τα πειράγματα έχουν περιορισμένα θετικά αποτελέσματα, και μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητο κύκλο ειδήσεων εντός του εργασιακού χώρου", προσθέτοντας ότι: "σεβόμαστε τον χρόνο που αφιερώνουν ορισμένοι σε αυτές τις δραστηριότητες, αλλά πιστεύουμε ότι χάνουμε περισσότερα απ' όσα κερδίζουμε, με το να κάνουμε τους αστείους την συγκεκριμένη μέρα".

Οι ιθύνοντες στην Microsoft πιθανόν θεώρησαν ότι ανάλογες φάρσες έχουν γυρίσει "μπούμερανγκ" στο παρελθόν, με την Google να αναγκάζεται να ζητήσει συγνώμη έπειτα από την φάρσα με τα Minions σε email χρηστών το 2016, όπου προκλήθηκαν προβλήματα, και εν τέλει χάος σe αρκετούς λογαριασμούς Gmail. Η ίδια η Microsoft έχει προβεί σε αρκετές προταπριλιάτικες φάρσες στο παρελθόν, όπως το MS-DOS για Windows Mobile και "προσβολές" προς την Google.

Μένει να δούμε αν οι και άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες ακολουθήσουν το, μάλλον, υπερβολικό παράδειγμα της Microsoft, και θέσουν απαγόρευση σε μία παράδοση που κρατά για περισσότερο από 500 χρόνια.

TheVerge