Ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, απεβίωσε χθες σε ηλικία 65 ετών μετά από επιπλοκές του λεμφώματος μη-Hodgkin από το οποίο έπασχε από το 2009. 

Είχε προηγηθεί δήλωσή του στις αρχές του μήνα ότι η ασθένεια του είχε επιστρέψει, χωρίς όμως να αναφερθεί στη σοβαρότητα της κατάστασής του. Ο Allen ίδρυσε τη Microsoft μαζί με τον Bill Gates το 1975 τον οποίο γνώρισε στο ιδιωτικό σχολείο Lakeside κατά τη διάρκεια μαθημάτων προγραμματισμού με χρήση του τηλέτυπου του σχολείου. Η ιστορία αναφέρει ότι είναι αυτός που διέκρινε το ταλέντο του Gates, φοιτητή του Harvard εκείνη την εποχή, πείθοντάς τον να αφήσει τις σπουδές του και να ιδρύσουν μαζί τη Microsoft. Αν και οι σχέσεις των δύο αντρών δεν ήταν και οι ιδανικότερες, ο Allen αποχώρησε από την εταιρεία που ίδρυσε το 1983, δημιουργώντας στη συνέχεια το επενδυτικό fund Vulcan προκειμένου να διαχειριστεί τις διάφορες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αποτελώντας μέχρι σήμερα τον 46ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. 

Με τεράστια φιλανθρωπική δράση, ο Paul Allen αποτελούσε θαυμαστή των αθλημάτων, προχωρώντας στην αγορά και τη συμμετοχή σε πολλές ομάδες μεταξύ των οποίων των Seattle Seahawks από το πρωτάθλημα NFL και των Portland Trail Blazers του NBA. 

Ο Bill Gates δήλωσε «συντετριμμένος από το θάνατο ενός από τους παλαιότερους και αγαπημένους του φίλους» αναφέροντας ακόμα μεταξύ άλλων ότι «από τις πρώτες μέρες μαζί στο Lakeside School, μέσω της συνεργασίας μας στη δημιουργία της Microsoft, σε μερικά από τα κοινά φιλανθρωπικά μας έργα με την πάροδο των χρόνων, ο Paul ήταν ένας πραγματικός συνεργάτης και αγαπητός φίλος. Ο προσωπικός υπολογιστής δεν θα υπήρχε χωρίς αυτόν».

billgates_btsh.jpg.b7d853eeaf60575075ad32dd0f0e8fe0.jpg

Αντίστοιχα ο CEO της Microsoft Satya Nadella έκανε την εξής δήλωση. «Η συμβολή του Paul Allen στην εταιρία, τον κλάδο, αλλά και την κοινωνία ευρύτερα υπήρξε ιδιαιτέρως σημαντική. Ως συνιδρυτής της Microsoft, με τον δικό του ήπιο και επίμονο τρόπο, δημιούργησε εξαιρετικά προϊόντα, εμπειρίες και θεσμούς που άλλαξαν τον κόσμο. Από τον Paul διδαχθήκαμε πολλά – τη δίψα του για μάθηση, την περιέργειά του, την συνεχή στόχευση σε υψηλά standards: και είναι όλα αυτά στοιχεία που θα συνεχίσουν να εμπνέουν όλους εμάς στην Microsoft. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους οικείους του Paul».