Η Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγο ένα νέο Copilot με τεχνητή νοημοσύνη που αυτή τη φορά αφορά τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες του Microsoft 365.

Το Microsoft Copilot έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους στη δημιουργία εγγράφων, email, παρουσιάσεων και πολλών άλλων, γλυτώνοντάς τους αρκετό χρόνο. 

Ο Copilot, που τροφοδοτείται από το GPT-4 της OpenAI, θα βρίσκεται δίπλα στις εφαρμογές του Microsoft 365 ως ένα chatbot σε μια πλαϊνή μπάρα, επιτρέποντας στους χρήστες του Office να το ενεργοποιούν για να δημιουργήσουν κείμενο σε έγγραφα,  παρουσιάσεις στο PowerPoint με βάση έγγραφα του Word ή ακόμη και να βοηθήσει στη χρήση λειτουργιών όπως τα PivotTables στο Excel. 

«Λειτουργεί δίπλα σας, ενσωματωμένο στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή στα Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams και πολλά άλλα», δήλωσε ο επικεφαλής του Microsoft 365, Jared Spataro. «Το Copilot είναι ένας εντελώς νέος τρόπος εργασίας».

Οι χρήστες του Microsoft 365 θα μπορούν να καλούν το Copilot για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με μια επερχόμενη συνάντηση του Microsoft Teams, προετοιμάζοντας τους συμμετέχοντες με ενημερώσεις για σχετικά projects, οργανωτικές αλλαγές όπως πρόσφατες προσλήψεις, ακόμη και ενημερώσεις για συναδέλφους που μπορεί να έχουν επιστρέψει από διακοπές.

Το Copilot μπορεί επίσης να κληθεί σε όλες τις εφαρμογές Office της Microsoft και να χρησιμοποιηθεί στο Word για τη σύνταξη εγγράφων με βάση άλλα αρχεία όπως είδαμε στην παρουσίαση. Το κείμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί στη συνέχεια να επεξεργαστεί και να προσαρμοστεί ελεύθερα. Καθώς το Copilot είναι ουσιαστικά ένα chatbot, μπορείτε ακόμη να του ζητήσετε να δημιουργήσει μια παρουσίαση PowerPoint με 10 διαφάνειες με βάση ένα έγγραφο του Word ή να αναλύσει και να μορφοποιήσει δεδομένα του Excel.

Έτσι οι χρήστες του Excel μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Copilot για να δημιουργήσουν άμεσα μια ανάλυση SWOT ή έναν πίνακα PivotTable που βασίζεται σε δεδομένα που θα δώσει ο χρήστης. Στο Microsoft Teams, η λειτουργία Copilot μπορεί να απομαγνητοφωνήσει συναντήσεις, να σας υπενθυμίσει πράγματα που μπορεί να χάσατε αν μπήκατε αργά στο meeting ή ακόμη και να συνοψίσει μια λίστα των θεμάτων που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

image.png.2e4dfb496e627c95b8266e09572fbe14.png Ο Spataro έσπευσε να σημειώσει από την αρχή της παρουσίαης ότι το Copilot δεν θα είναι πάντα σωστό στις ενέργειές του. «Μερικές φορές το Copilot θα είναι σωστό, άλλες φορές θα είναι χρήσιμα λανθασμένο, δίνοντάς σας μια ιδέα που δεν είναι τέλεια αλλά κάτι που μπορείτε να στηριχτείτε για τη συνέχεια», δήλωσε το στέλεχος της Microsoft κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης.

Το Copilot θα υπάρχει φυσικά και στο Outlook, ώστε να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο για να διαγράφετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να απαντάτε. Τα νήματα των email μπορούν να συνοψίζονται και το Copilot μπορεί ακόμη και να δημιουργεί προσχέδια απαντήσεων με διακόπτες για την προσαρμογή του τόνου ή της διάρκειας ενός email.

Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να λανσάρει μια λειτουργία Business Chat που θα λειτουργεί σε όλα τα δεδομένα και τις εφαρμογές του Microsoft 365. Το Business Chat χρησιμοποιεί το Microsoft Graph για να συγκεντρώσει έγγραφα, παρουσιάσεις, email, σημειώσεις και επαφές σε ένα ενιαίο περιβάλλον συνομιλίας στο Microsoft Teams το οποίο μπορεί να δημιουργήσει περιλήψεις, roadmaps, προγραμματισμό ενεργειών και πολλά άλλα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, παρουσίασε το νέο AI Copilot κατά τη διάρκεια μιας ειδικής προγραμματισμένης εκδήλωσης για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο της εργασίας. Αφού έφερε πρόσφατα ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη στο Bing, η Microsoft κινείται γρήγορα προς την ενσωμάτωση των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων του OpenAI στη σουίτα Microsoft 365. Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου η Google ανακοίνωσε παρόμοιες λειτουργίες AI για το Google Workspace, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κειμένου με υποστήριξη AI στο Gmail, τα Docs και άλλα.

spacer.png

Η Microsoft αναφέρει ότι δοκιμάζει το Microsoft 365 Copilot με 20 πελάτες αυτή τη στιγμή και θα επεκτείνει την προεπισκόπηση τους επόμενους μήνες. «Θα μοιραστούμε περισσότερα σχετικά με την τιμολόγηση και τις λεπτομέρειες τους επόμενους μήνες», αναφέρει η εταιρείας σε σημερινή ανάρτηση στο blog κάτι που σημαίνει ότι το Copilot θα έχει ξεχωριστή χρέωση.

Ενώ η Microsoft κινείται με γοργούς ρυθμούς για το όραμά της να φέρει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την τεχνητή νοημοσύνη στο Office, ανησυχίες αναμένεται να υπάρξουν σχετικά με αυτή την ταχύτητα καινοτομίας και την ακρίβεια των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στην περίπτωση αυτή, ιδίως όταν οι χρήστες του Microsoft 365 μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιούν τις AI δυνατότητες με επιχειρηματικά δεδομένα τους επόμενους μήνες.

«Κάνουμε σαφές πώς το σύστημα λαμβάνει αποφάσεις, σημειώνοντας τους περιορισμούς του, παραπέμποντας σε πηγές και προτρέποντας τους χρήστες να ελέγξουν τα γεγονότα και να προσαρμόσουν το περιεχόμενο με βάση την εμπειρία τους πάνω στο θέμα», αναφέρει ο Spataro σε ένα σημερινό blog post, σημειώνοντας τις αρχές της εταιρείας για την τεχνητή νοημοσύνη. Η Microsoft απέλυσε πρόσφατα την ομάδα “ethics and society” η οποία βρίσκονταν εντός του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας. Η ομάδα εργαζόταν για να εντοπίσει τους κινδύνους που εγκυμονεί η υιοθέτηση από τη Microsoft των γλωσσικών μοντέλων της OpenAI σε όλο το λογισμικό και τις υπηρεσίες της.

Αυτό άφησε κάποιους εντός και εκτός της Microsoft να ανησυχούν για τον ρυθμό ενσωμάτωσης του AI στο λογισμικό της εταιρείας, με τον Spataro να μην συμμερίζεται τις ίδιες ανησυχίες. «Για να εξυπηρετήσουμε τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των πελατών μας, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και υπεύθυνα, μαθαίνοντας στην πορεία», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Δοκιμάζουμε το Copilot με μια μικρή ομάδα πελατών για να λάβουμε σχόλια και να βελτιώσουμε τα μοντέλα μας καθώς θα επεκτείνουμε σύντομα τη διαθεσιμότητα σε περισσότερους».

Δείτε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της Microsoft στο παρακάτω βίντεο

 

 

  • Like 6