Το Teams συνεχίζει να αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Microsoft μετρά πλέον 145 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινώς που χρησιμοποιούν την εφαρμογή επικοινωνίας Teams. Αυτή πρόκειται για ακόμη μία αύξηση κατά 26% από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και η Microsoft ανακοίνωνε 115 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Η χρήση του Teams αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν λύσεις επικοινωνίας όπως Teams, Slack και Zoom.

Για να καταλάβει κανείς το υψηλό αυτό νούμερο χρηστών, η Microsoft στην αρχή της πανδημίας μετρούσε «μόλις» 32 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά. Αυτό το νούμερο αυξήθηκε σε 75 εκατομμύρια σε λίγες μόλις εβδομάδες, με τους αριθμούς αυτούς πλέον να έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ανάπτυξη, με τη Microsoft φυσικά να «πιέζει επιθετικά» τις επιχειρήσεις να «μετακομίσουν» σε cloud υπηρεσίες και να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το Teams.

Είναι δύσκολο να γίνει κάποια σύγκριση με άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες. Google και Zoom δεν αποκαλύπτουν τους καθημερινά ενεργούς χρήστες και μετρούν τα νούμερα κάπως πιο αόριστα. Ένας μεμονωμένος χρήστης θα μπορούσε να μετρηθεί πολλές φορές εάν συμμετέχει σε διαφορετικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Το Zoom αποκάλυψε ότι είχε 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες πέρυσι ενώ η Google έκανε λόγο για 100 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά. Αν και το Slack κατά την έναρξη της πανδημίας είχε αποκαλύψει ότι μετρούσε 12,5 εκατομμύρια χρήστες ημερησίως, έκτοτε αποφεύγει να ανακοινώσει τον αριθμό των ενεργών χρηστών.

Η εκρηκτική ανάπτυξη του Teams της Microsoft μπορεί να είναι και ένας από τους λόγους όπου η υπηρεσία αντιμετώπισε προβλήματα φέτος. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, το Teams δεν ήταν προσβάσιμο παγκοσμίως για πολλούς χρήστες για δύο ώρες ενώ κάτι παρόμοιο συνέβη και στις αρχές του μήνα, με τα προβλήματα συνδεσιμότητας τελικά να διορθώνονται.

  • Like 1