Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο OneDrive της Microsoft, την υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud, αλλαγές που περιλαμβάνουν λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη, νέο σχεδιασμό και βελτιώσεις στην κοινή χρήση αρχείων και τη συνεργασία. 

Αρχικά το web interface του OneDrive διαθέτει πλέον ανανεωμένο Fluent σχεδιασμό που ταιριάζει με τα Windows 11 και τις εφαρμογές του Office. Περιλαμβάνει μια ενότητα "Για εσάς" (For You) που τροφοδοτείται από AI, αναδεικνύοντας σημαντικά αρχεία από το OneDrive, το Teams και άλλες πηγές. Τα κοινόχρηστα αρχεία εμφανίζονται τώρα σε μια ενιαία προβολή, με βελτιωμένη διαχείριση δικαιωμάτων.

Η αναζήτηση στο OneDrive έχει ενισχυθεί και αυτή με τη σειρά της με AI για την καλύτερη εύρεση ανθρώπων και αντικειμένων σε φωτογραφίες. Παράλληλα η δημιουργία αρχείων είναι ευκολότερη με προτάσεις προτύπων κατά την προσθήκη νέων εγγράφων.

Η ενημέρωση φέρνει νέες δυνατότητες συνεργασίας. Μπορείτε πλέον να δηλώνετε ως favorite (αγαπημένα) αρχεία που συγχρονίζονται στο OneDrive και στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11. Μια νέα προβολή (People View) επισημαίνει τα αρχεία που μοιράζονται με συγκεκριμένους συναδέλφους. Τα χρώματα φακέλων που επιλέγετε εσείς συγχρονίζονται επίσης με τους κοινόχρηστους φακέλους που βλέπουν οι συνάδελφοι σας.

image.png.f3d03d570b94d7e5f7cb6a7adaa8eb00.png

image.png.3b18064953db65d61e89584e16357345.png image.png.7c1837b7e572fe58734f4618efbaf7e4.png

Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις, κάτι που σύμφωνα με τη Microsoft σημαίνει ταχύτεροι χρόνοι εκκίνησης, ταξινόμησης και scrolling στην web έκδοση. Προστίθενται δυνατότητες πρόσβασης offline, που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το OneDrive στο διαδίκτυο χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο Internet. Το OneDrive θα συνεργάζεται επίσης με το Files On-Demand των Windows για επιλεκτικό συγχρονισμό.

Για τους επαγγελματίες χρήστες, τα έγγραφα του OneDrive θα μπορούν σύντομα να ανοίγουν σε εγγενείς εφαρμογές γραφείου μέσα από τη web έκδοση, ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν περισσότεροι οι χρήστες. Μια νέα ενοποιημένη προβολή πολυμέσων φέρνει στην επιφάνεια φωτογραφίες και βίντεο σε ένα μέρος. Το νέο περιβάλλον του OneDrive θα ενσωματωθεί επίσης στο Teams και το Outlook για ευκολότερη πρόσβαση.

Τέλος, το OneDrive αποκτά ενσωμάτωση του Copilot AI, προσφέροντας περιλήψεις των αλλαγών σε αρχεία στα οποία εργαστήκατε εσείς και οι συνάδελφοί σας και επισημαίνοντας σημαντικά νέα σχόλια. Η προσθήκη αυτής της λειτουργίας αποσκοπεί στην απλοποίηση της ενημέρωσης του χρήστη σχετικά με τα κοινόχρηστα έγγραφα.

Το ενημερωμένο OneDrive θα κάνει την εμφάνισή του σταδιακά με όλες τις νέες λειτουργίες του ξεκινώντας από σήμερα, και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές του 2024. Η εκκίνηση πάντως γίνεται τώρα μέσα από το onedrive.com όπου οι πρώτοι τυχεροί μπορούν να δουν το νέο περιβάλλον αλλά και μερικές από τις νέες λειτουργίες. 

  • Like 5