Πιστή στο όραμα της για παρουσία των εφαρμογών και των υπηρεσιών της σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες εκτός των Windows, η Microsoft ανακοινώνει σήμερα ότι ο Edge browser θα κυκλοφορήσει σύντομα για την πλατφόρμα του iOS και του Android.

Αναμενόμενα, οι σημαντικότερες δυνατότητες των mobile εκδόσεων του Edge, έχουν να κάνουν με τον συγχρονισμό δεδομένων για όσους χρησιμοποιούν την desktop έκδοσή του στα Windows 10. Έτσι ο χρήστης μπορεί για παράδειγμα να διαβάζει τις ιστοσελίδες του στο PC και να συνεχίσει την ανάγνωση στο smartphone του ακριβώς από το σημείο που σταμάτησε. Το αντίστροφο σενάριο είναι εξίσου εφικτό ενώ παράλληλα συγχρονίζονται οι κωδικοί αλλά και οι αγαπημένες ιστοσελίδες (favorites) έτσι ώστε η εμπειρία να είναι απόλυτα προσωποποιημένη.

 

Υποστηρίζεται ακόμα ο συγχρονισμός και άλλων χαρακτηριστικών της desktop έκδοσης του Edge όπως η Reading List, το ιστορικό καθώς και τα ηλεκτρονικά βιβλία που έχει αγοράσει ο χρήστης. Η δυνατότητα συγχρονισμού των ανοιχτών καρτελών (tabs) για την ώρα δεν υποστηρίζεται, κάτι που θα έρθει αργότερα σύμφωνα με την εταιρεία. Μία ακόμη σημαντική παρατήρηση είναι ότι η Microsoft δίνει τη δυνατότητα αλλαγής της προκαθορισμένης μηχανής αναζήτησης από το Bing στη δημοφιλέστερη (και καλύτερη) μηχανή της Google.

 

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν πρώτοι τις εκδόσεις του Edge για τις δημοφιλέστερες mobile πλατφόρμες, θα πρέπει να συμμετέχουν στην δοκιμαστική beta φάση που είναι διαθέσιμη από σήμερα στο Testflight (iOS) και το Play Store (Android). Για τη χρήση του συγχρονισμού με τη desktop έκδοση, ο χρήστης θα πρέπει να τρέχει την τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 (Fall Creators Update) που είναι διαθέσιμη στο Windows Insider. Η τελική έκδοση της Mobile έκδοσης του Microsoft Edge για iOS και Android αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.