Η Microsoft ωθεί τους χρήστες σε αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Η Microsoft προσπαθεί να ωθήσει περισσότερους ανθρώπους προς τις νεότερες εκδόσεις Windows. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Thurrot, η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι το OneDrive για υπολογιστές θα σταματήσει να συγχρονίζεται σε Windows 7/8 την 1η Μαρτίου 2022. Επίσης, το λογισμικό θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις από την 1η Ιανουαρίου και μετά. Οι χρήστες θα μπορούν παρ’ όλα αυτά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την web έκδοση για τη μεταφορά αρχείων, αλλά προφανώς είναι μια επιπλέον ταλαιπωρία εάν χρησιμοποιούν παλαιότερο υπολογιστή για να έχουν πρόσβαση στο cloud.

Λίγο περισσότερο χρόνο θα δώσει η Microsoft στους business πελάτες. Η αμερικανική εταιρεία συνδέει την εταιρική υποστήριξη OneDrive με τον κύκλο υποστήριξης των Windows. Οι business χρήστες των Windows 7 και 8.1 θα έχουν περιθώριο έως τις 10 Ιανουαρίου 2023 (το τέλος υποστήριξης και για τις δύο πλατφόρμες), ενώ οι χρήστες των Windows 8 ήδη θα πρέπει να κάνουν αλλαγή στο λειτουργικό τους σύστημα.

Η εταιρεία ήταν ξεκάθαρη για το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση. Αυτό θα βοηθήσει στην εστίαση πόρων σε νεότερες πλατφόρμες και τεχνολογίες των Windows, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του OneDrive. Με άλλα λόγια, η Microsoft θέλει πραγματικά οι χρήστες να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10 ή Windows 11.

Πάντως, αυτή δεν ήταν μια εντελώς απροσδόκητη κίνηση. Η Microsoft έχει εδώ και καιρό πρόβλημα να πείσει ορισμένους πελάτες να αναβαθμίσουν σε νεότερες εκδόσεις των Windows, σε σημείο που οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις προτιμούν να πληρώνουν για ειδικά συμβόλαια υποστήριξης παρά να κάνουν την ενημέρωση. Αυτό φυσικά βλάπτει τα αποτελέσματα της Microsoft, αλλά εγκυμονεί επίσης κινδύνους για την ασφάλεια. Ένας από αυτούς τους κινδύνους ήταν και το WannaCry που εκμεταλλεύτηκε τους οργανισμούς που χρησιμοποιούσαν ξεπερασμένες εκδόσεις Windows. Η νέα πολιτική του OneDrive ενδέχεται να ωθήσει ορισμένους χρήστες να εγκαταστήσουν νεότερες εκδόσεις των Windows, ακόμη κι αν είναι κατά τα άλλα ευχαριστημένοι με ένα παλαιότερο λειτουργικό σύστημα.