H είσοδος της Microsoft στην αγορά των προγραμμάτων antivirus είναι γεγονός με τη σημερινή διάθεση της τελικής έκδοσης των Security Essentials που διατίθεται δωρεάν.

 

To MSE παρέχει προστασία σε εγκαταστάσεις Windows XP SP2/SP3 και για όλες τις 32/64bit εκδόσεις των Windows Vista & 7. Τον Ιούνιο η Microsoft είχε κυκλοφορήσει για περιορισμένο κοινό, τη δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος που άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις κυρίως λόγω των «ελαφρών» απαιτήσεων και του εύκολου χειρισμού.

 

Το πρόγραμμα μπορεί να εντοπίσει και να αφαιρέσει σε πραγματικό χρόνο διάφορες μορφές κακόβουλου λογισμικού που πιθανόν να τρέχει στον υπολογιστή σας όπως ιούς, Trojans, malware, spyware και rootkits.

 

Η εταιρεία αναφέρει ότι το MSE δεν ανταγωνίζεται άλλες λύσεις που διατίθενται επί πληρωμή αλλά απευθύνεται σε κατόχους προσωπικών υπολογιστών που δεν έχουν ούτε υπολογίζουν την αγορά τέτοιου λογισμικού. Σύμφωνα με τη Microsoft, το ποσοστό αυτό χρηστών Windows φτάνει το 50-60%.

 

Το Security Essentials διατίθεται για κατέβασμα μεμονωμένα στην ιστοσελίδα της Microsoft και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Windows Update. Κατά την εγκατάσταση του, πραγματοποιεί έλεγχο για την αυθεντικότητα της έκδοσης των Windows που υπάρχει εγκατεστημένη στον υπολογιστή. Παράλληλα απενεργοποιεί τον Windows Defender αφού η προστασία malware/spyware είναι μέσα στις δυνατότητες του.

 

Link.png Site: Microsoft Security Essentials

File.png Download: MSE για Windows XP 32bit

File.png Download: MSE για Windows 7/Vista 32bit

File.png Download: MSE για Windows 7/Vista 64bit