Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επεκτείνει την διάθεση της υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης Copilot Pro σε 222 χώρες. Το Copilot Pro θα διατεθεί σε οκτώ γλώσσες δίνοντας σε περισσότερους χρήστες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες AI της Microsoft μέσω της δημοφιλούς σουίτας εφαρμογών παραγωγικότητας της.

Η μηνιαία συνδρομή $20 στο Copilot Pro παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε χαρακτηριστικά AI του Copilot που συμπεριλαμβάνεται στη δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή του Microsoft 365 (επομένως δεν απαιτείται συνδρομητικός λογαριασμός Microsoft 365). Όπως εξήγησε επίσης η Microsoft μέσω μίας ανάρτησης στο επίσημο ιστολόγιο της, μέσα στους επόμενους μήνες οι συνδρομητές της υπηρεσίας Copilot Pro θα μπορούν να επωφεληθούν και από τις δυνατότητες του Copilot μέσω των δωρεάν mobile εφαρμογών της εταιρείας στα iOS και Android. Η υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης θα προσφέρει λειτουργίες όπως είναι η δημιουργία περιλήψεων από μεγάλα κείμενα στο Word, η σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook και η δημιουργία παρουσιάσεων PowerPoint με τη χρήση προτροπών.

Η Microsoft έκανε επίσης ακόμα πιο ελκυστική τη προσφορά της, παρέχοντας ένα μήνα δωρεάν χρήσης της υπηρεσίας Copilot Pro στους χρήστες που εγκαθιστούν την mobile εφαρμογή Copilot στη συσκευή iOS ή Android τους. Η συνδρομητική έκδοση του Copilot παρέχει στους χρήστες δυνατότητα δημιουργίας και διαμοιρασμού/ κοινής χρήσης προσαρμοσμένων GPT, υψηλότερο ανώτατο όριο όσον αφορά την παραγωγή/ δημιουργία εικόνων ανά μήνα καθώς και πρόσβαση κατά προτεραιότητα στις εκδόσεις GPT-4 και GPT-4 Turbo. 

Το αρνητικό είναι ότι οι χρήστες του Copilot Pro είναι απαραίτητο να πληρώσουν ξεχωριστή συνδρομή Microsoft 365 για να αποκτήσουν πρόσβαση στις προηγμένες λειτουργίες του Copilot στις εκδόσεις των desktop εφαρμογών της εταιρείας όπως είναι οι Word, PowerPoint, Excel κ.ά. Η συνδρομή ξεκινά από τα $6,99 δολάρια τον μήνα για έναν χρήστη και φτάνει τα $9,99 τον μήνα για το οικογενειακό πρόγραμμα με έως και έξι χρήστες.

Microsoft-copilot-vs-copilot-pro-1536w-485h.jpg.webp

Τις επόμενες εβδομάδες, εταιρείες και οργανισμοί θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft μέσω της υπηρεσίας «Copilot for Microsoft 365». Η διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ήδη συνδρομή Microsoft 365 για να αξιοποιήσουν την υπηρεσία «Copilot for Microsoft 365», κάτι που θα τους στοιχίζει $30 ανά χρήστη σε μηνιαία βάση. Η επέκταση του Copilot Pro έρχεται πάνω από ένα χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία του ChatGPT Plus. Επίσης έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου η Google ξεκίνησε το δικό της συνδρομητικό πρόγραμμα AI, με την ονομασία «Google One AI Premium».