Παρά τις αναφορές που το θέλουν η Microsoft να το έχει ακυρώσει, ο Alex Kipman ισχυρίζεται ότι το HoloLens τα πάει περίφημα!

Ο Alex Kipman της Microsoft φαίνεται να διαφωνεί με τις αναφορές που υποστηρίζουν ότι το HoloLens 3 ακυρώθηκε. Ο Kipman, τεχνικός συνεργάτης της Microsoft και επόπτης του τμήματος Mixed Reality της εταιρείας, μίλησε στο Twitter για να αντικρούσει τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Ολόκληρο το τμήμα HoloLens δέχθηκε πυρά μετά από μια αναφορά της ιστοσελίδας Business Insider που περιελάμβανε πληροφορίες από «περισσότερους από 20 νυν και πρώην υπαλλήλους» της Microsoft. Μάλιστα, συντάκτης της ιστοσελίδας Windows Central αναφέρει πως δεν έχει ξανακούσει στο παρελθόν για τόσο προβληματικό τμήμα της Microsoft όλα αυτά τα χρόνια που καλύπτει θέματα της εταιρείας.

Η αναφορά σκιαγραφεί ένα τμήμα διαχωρισμένο, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft που δεν έχει ξεκάθαρο όραμα για τις συσκευές mixed reality αν και αποτέλεσε έναν από τους πρωτοπόρους με την κυκλφορία των Hololens και Hololens 2. Το άρθρο ισχυρίζεται ότι η ανάπτυξη του HoloLens 3 ακυρώθηκε στα μέσα του 2021 και ότι η συνεργασία της Microsoft με τη Samsung στην ανάπτυξη ενός νέου MR συστήματος, προκάλεσε ρήγματα, Τουλάχιστον 25 υπάλληλοι της εταιρείας που εργάζονταν στο τμήμα Mixed Reality αποχώρησαν για να ενταχθούν στο αντίστοιχο τμήμα της Meta. Ανέφερε επίσης ότι το συμβόλαιο της Microsoft με τον αμερικανικό στρατό ύψους $22 δισεκατομμυρίων έχει καθυστερήσει λόγω προβλημάτων ανάπτυξης των headsets.

Σε πλήρη αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ο Kipman ισχυρίζεται ότι το HoloLens «τα πάει περιφημα» απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που δέχθηκε στο Twitter. Ο Kipman ισχυρίζεται επίσης ότι και σε παλαιότερες εποχές υπήρχαν αναφορές για ακύρωση και του HoloLens 2. Αυτό το headset τελικά κυκλοφόρησε, διαψεύδοντας αυτούς τους ισχυρισμούς.

Παρόλα αυτά, η ιστοσελίδα Business Insider δημοσίευσε ένα νέο δημοσίευμα που διαψεύδει ευθέως τους ισχυρισμούς του Kipman, με πηγή της ιστοσελίδας να τους αποκαλεί χαρακτηριστικά "complete bullshit".

  • Confused 2