Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα το Office 365, μια νέα cloud υπηρεσία η οποία ενσωματώνει κάτω από την ίδια στέγη το Office, SharePoint Online, Exchange Online και Lync Online.

 

Το Office 365 απευθύνεται κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις στις οποίες η Google προσφέρει ένα αντίστοιχο πακέτο υπηρεσιών με την ονομασία Google Apps. Συγκεκριμένα για επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έως 25 άτομων το Office 365 περιλαμβάνει τα Office Web Apps, Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online καθώς και μια εξωτερική ιστοσελίδα. Το μηνιαίο κόστος κυμαίνεται στα €5.25 ανά χρήστη και η εγκατάσταση του δεν παίρνει περισσότερο από 15 λεπτά.

 

Για απλό λογαριασμό e-mail, το κόστος κυμαίνεται στο €1.75 ανά μήνα/χρήστη ενώ υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερες εταιρείες να προμηθευτούν τη σουίτα εφαρμογών Office Professional Plus σε συνδυασμό με e-mai, voicemail, instant messaging, Web portals, extranets, voiceconferencing, videoconferencing, 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη κ.α Το μηνιαίο κόστος στη περίπτωση αυτή φτάνει τα €22.75 ανά χρήστη.

 

Από σήμερα θα ξεκινήσει η δοκιμαστική περίοδος της υπηρεσίας στο Office365.com, αρχικά σε 13 χώρες στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Τα σχέδια της Microsoft προβλέπουν επέκταση σε 40 χώρες τον επόμενο χρόνο όταν και θα ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία του Office 365.

 

Link.png Site: Δελτίο Τύπου

Link.png Site: Office365.com