Όπως αναμενόταν, η Microsoft έδωσε πριν λίγο τέλος στις φήμες για την παρουσία του Office στο iPad, παρουσιάζοντας σε ειδική εκδήλωση τη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών για το πιο δημοφιλές tablet.

Το Office για iPad περιλαμβάνει το Word, Excel και PowerPoint αλλά όχι το Outlook. Και οι τρεις εκδόσεις είναι ειδικά βελτιστοποιημένες για χρήση με την αφή. Στην κορυφή τους διακρίνεται το γνωστό ribbon το οποίο ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες της εκάστοτε εφαρμογής, με εύκολη επιλογή της λειτουργίας που επιθυμείτε.

 

 

 

Σύμφωνα με τη Microsoft, τα έγγραφα που φορτώνει ο χρήστης σε οποιαδήποτε από τις τρεις εφαρμογές θα εμφανίζονται χωρίς προβλήματα μορφοποίησης, «όπως θα φαινόντουσαν αν τα βλέπατε στο PC ή το Mac». Στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η συνεχής αποθήκευση στο One Drive των αλλαγών κατά την επεξεργασία του εγγράφου καθώς και η δυνατότητα επεξεργασίας των εγγραφών από πολλά άτομα ταυτόχρονα.

 

Όπως είδαμε στην παρουσίαση αλλά και στις παρακάτω εικόνες, το Office για iPad υποστηρίζει μια σειρά από λειτουργίες που έχουμε συναντήσει στις desktop εκδόσεις και είναι σημαντικά πιο "ενισχυμένο" από το Office Mobile των Windows Phone, iPhone και Android. Στα χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η μεγάλη συλλογή διαγραμμάτων και η δυνατόττηα αλληλεπίδρασης με αυτά, μορφοποίηση κειμένου σε συνδυασμό με φωτογραφίες, ειδικό πληκτρολόγιο στο Excel το οποίο εμφανίζει διάφορα απαραίτητα σύμβολα για τα λογιστικά σας φύλλα κ.α

 

Word για iPad

 

Office για iPad

Office για iPad

Office για iPad

Office για iPad

 

Excel για iPad

 

Office για iPad

Office για iPad

Office για iPad

Office για iPad

 

PowerPoint για iPad

 

Office για iPad

Office για iPad

Office για iPad

Office για iPad

 

Μέρος της πολιτικής της εταιρείας, "Cloud για όλους και οποιαδήποτε συσκευή", το Office για iPad είναι διαθέσιμο από σήμερα στο App Store δωρεάν για όσους θέλουν να εμφανίσουν έγγραφα Word, λογιστικά φύλλα Excel και παρουσιάσεις από το PowerPoint. Για τη δημιουργία και την επεξεργασία όμως αυτών των αρχείων ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει συνδρομή στο Office 365, με τη Microsoft να ετοιμάζει να διαθέσει ένα νέο πακέτο συνδρομής με την ονομασία Office 365 Personal.

 

Η Microsoft δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία του Office σε άλλες πλατφόρμες όπως αυτή του Android αλλά ακόμη και του μοντέρνου περιβάλλοντος των Windows 8, αναφέροντας ότι σύντομα θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Για την ώρα η εταιρεία προσφέρει πλέον δωρεάν την έκδοση του Office για iPhone για προσωπική χρήση.

 

File.png Download: ']App Store - Office for iPad (υποστηρίζει ελληνικά μενού)

Link.png Site: http://blogs.office.com/2014/03/27/announcing-the-office-you-love-now-on-the-ipad/']Office Blog

Link.png Site: http://www.zdnet.com/a-closer-look-at-microsoft-office-for-the-ipad_p24-7000027786/#photo[/url]']ZDNet