Δίνοντας ένα update για το Office 2019, η Microsoft δήλωσε ότι οι εφαρμογές της σουίτας θα «τρέχουν» μόνο στα Windows 10.

Επομένως, οι χρήστες είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση των Windows, αν δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη συνδρομητική υπηρεσία Office 365 της εταιρείας.

Πρόκειται για μία κίνηση με ξεκάθαρο σκοπό να δοθεί ώθηση στις επιχειρήσεις ώστε να στραφούν στη συνδρομητική υπηρεσία, καθώς το Office 2019 θα υποστηρίζεται από υπολογιστές με λειτουργικό Windows 10, και όχι Windows 7 ή Windows 8.1.

Η παραπάνω κίνηση δεν επηρεάζει το Office για Mac, το οποίο είναι ξεχωριστό προϊόν και με ξεχωριστή πολιτική προώθησης. Η Microsoft διαφοροποιεί επίσης τη διάρκεια υποστήριξης του Office 2019, η οποία θα έχει πενταετή ισχύ με δυνατότητα διετούς επέκτασης.

Το Office 2019 (το οποίο θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2018) θα περιλαμβάνει τις εφαρμογές Word, Excel, PowerPoint, και Outlook, όπως τις εκδόσεις server των Exchange, SharePoint και Skype for Business. Η σουίτα προορίζεται κατά κύριο λόγο για επιχειρήσεις που δεν χρησιμοποιούν το Office 365.

The Verge