Η Microsoft φέρνει τη δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού Python στο Excel.

Μια δημόσια προεπισκόπηση της λειτουργίας είναι διαθέσιμη από αυτή την εβδομάδα, επιτρέποντας στους χρήστες του Excel να χειρίζονται και να αναλύουν δεδομένα που προέρχονται από τη Python.

«Μπορείτε να χειριστείτε και να εξερευνήσετε δεδομένα στο Excel χρησιμοποιώντας διαγράμματα και βιβλιοθήκες της Python και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τους τύπους, τα διαγράμματα και τους πίνακες PivotTables του Excel για να βελτιώσετε περαιτέρω τις γνώσεις σας», εξηγεί ο Stefan Kinnestrand, γενικός διευθυντής του τμήματος σύγχρονης εργασίας στη Microsoft. «Τώρα μπορείτε να κάνετε προηγμένη ανάλυση δεδομένων στο οικείο περιβάλλον του Excel, αποκτώντας πρόσβαση στην Python απευθείας από το ribbon του Excel όπου βρίσκονται οι κυριότερες λειτουργίες του».

Δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε πρόσθετο λογισμικό ή να ρυθμίσετε κάποιο plugin για να αποκτήσετε πρόσβαση στη νέα λειτουργία, καθώς η ενσωμάτωση της Python στο Excel θα αποτελεί μέρος των built-in connectors και Power Query του Excel. Η Microsoft προσθέτει επίσης μια νέα συνάρτηση PY που επιτρέπει την έκθεση δεδομένων Python εντός του grid (πλέγματος) ενός φύλλου εργασίας του Excel. Επιπλέον μέσω μιας συνεργασίας με την Anaconda, διαθέσιμα στο Excel θα είναι ένα εταιρικό Python repository (αποθετήριο) καθώς και δημοφιλείς βιβλιοθήκες Python όπως οι pandas, statsmodels και Matplotlib.

Οι υπολογισμοί της Python εκτελούνται στο Microsoft Cloud, με τα αποτελέσματα να επιστρέφονται σε ένα φύλλο εργασίας του Excel. Οι χρήστες του Excel θα μπορούν να δημιουργούν τύπους, PivotTables και διαγράμματα, όλα βασισμένα σε δεδομένα Python, με τη δυνατότητα να φέρνουν βιβλιοθήκες διαγραμμάτων όπως η Matplotlib και η Seaborn για οπτικοποιήσεις όπως heatmaps, violin plots και swarm plots.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αυτή η εξαιρετική, στενή συνεργασία της Python και του Excel γίνεται πραγματικότητα», λέει ο Guido van Rossum, δημιουργός της Python και τώρα διακεκριμένος μηχανικός της Microsoft. «Αναμένω ότι και οι δύο κοινότητες θα βρουν ενδιαφέρουσες νέες χρήσεις σε αυτή τη συνεργασία, ενισχύοντας τις ικανότητες του κάθε εταίρου. Όταν ήρθα στη Microsoft πριν από τρία χρόνια, δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι αυτό θα ήταν εφικτό».

image.png.05d7df95d9a024318f69698923b3f03e.png

Η νέα λειτουργία κυκλοφορεί άμεσα και δημόσια σε δοκιμαστικό στάδιο για τους Microsoft 365 Insiders στο κανάλι Beta. Αρχικά θα περιοριστεί στην έκδοση του Excel για Windows, προτού διατεθεί σε άλλες πλατφόρμες, κάτι που θα γίνει "σε μεταγενέστερη ημερομηνία". Η Microsoft αναφέρει ότι το Python in Excel θα περιλαμβάνεται σε μια συνδρομή Microsoft 365 κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού σταδίου, αλλά "ορισμένες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες χωρίς κάποιο κόστος μόλις γίνει δημόσια διαθέσιμη η λειτουργία σε όλους.

  • Like 6
  • Thanks 1